Гости от Турция на „Върбова свирка свири”

IMGP9296Имаше и чуждестранно присъствие на детския фолклорен фестивал „Върбова свирка свири”. Специално за празника пристигнаха каймаканинът на община Кофчаз Мехмед Илиди и кметът на общината Мехмед Балджа. Гостите от южната ни съседка видяха както представянето на голяма част от българските детски състави, така и изявата на фолклорната група от техния град, съставена изцяло от момичета.
Танцът им бе фин и интригуващ, както и носиите им. Между кметът на община Болярово Христо Христов и двамата високопоставени хора от община Кофчаз има интересни идеи и вероятно скоро те ще станат факт.
Освен шефовете на тази община от Турция, имаше и обикновени граждани, които явно се познаваха добре с някои боляровци, защото репортерът на „Делник” стана свидетел на разговори между тях/на български/, в които се водеха преговори за продажба на лек автомобил.
Двете общини, Болярово и Кофчаз, са донякъде с близко като численост население, миналата есен и каймаканинът на турската община, и кметът са били други, но очевидно има приемственост в контактите, щом видяхме на фестивала първите мъже от този район.

About the Author :