Голям ямболски успех на Втория национален фестивал за буктрейлъри

Ямбол, 28.09.2020 г.

Ани Енчева от ПМГ „Атанас Радев“-Ямбол с буктрейлъра на книгата „Отклонение“ (Deviation) на Блага Димитрова печели първото място на Втория национален фестивал на буктрейлърите в България, организиран от 105. СУ „Атанас Далчев“-София, съобщава на сайта си РУО-Ямбол. Във фестивала са участвала 15 буктрейлъри от страната, въпреки сложната епидемична обстановка. Националното жури е гласувало онлайн, през официалната платформа на фестивала.

Още един буктрейлър на ямболски представител ще представи страната ни на 13-то европейско издание на Буктрейлър филм фест, което трябва да се проведе през есента в гр. Бреша, Италия. Това е Таня Жекова от ПГ „Васил Левски“-Ямбол на книгата „Човек на име Уве“, (A Man Called Ove) от Фредрик Бакман.

На второ място е класиран буктрейлърът на книгата „Школа по готварство “Храна на любовта”, (The food of love cookery school) на Ники Пелегрино, създаден от Михаела Иванова от 105. СУ „Атанас Далчев“, гр. София. На трета позиция е Калина Горанова от 134. СУ „Димчо Дебелянов“-София с  “Татуировчикът на Аушвиц”, (The tattooist of Auschwitz) от Хедър Морис.

На европейския букрейлър филм фест заминава и още един буктрейлър – той е на Таня Иванова от 134. СУ „Димчо Дебелянов“-София на книгата „Институтът”, (The Institute) от Стивън Кинг.

На този етап награждаването се отлага, както са направили и в другите европейски държави.

През миналата година отново два буктрейлъра с ямболски адрес бяха включени в челната петица на националния фестивал. Единият беше изготвен от Александра Иванова от ПМГ “Ат. Радев” на книгата “Разбий ме” от Тахере Мафи, а другият – от Ивана Янева от ЕГ “В. Карагьозов” и Таня Жекова от ПГ “В. Левски” на книгата “Физика на тъгата” от Георги Господинов.

About the Author :

Leave a reply