Голям панаир – отказват регистрация на ДОСТ, била турска дума….

Borko_poslСкоро не бе ме разсмивало така нищо, както решението на Софийски градски съд да не регистрира партията на Лютви Местан ДОСТ, защото дост била дума от турски произход.

Ай, завалията, наречена съдия Лилия Илиева, какви напъни, какви мъки са били, докато намери цаката, как да не пусне на пистата партията на бившия лидер на Движението за права и свободи Местан.

Какъв концепс сполетя този тъй неистово влюбен в евроатлантическите ценности български политик. Концепс, слава на Бога, не е дума от турски произход, макар че в речника на чуждите думи в българския език преди време така и не намерих такава лексема.

Съдия Илиева е титан на духа, разбира се. Първо – защото ДОСТ е абревиатура, както и партия ГЕРБ е абревиатура, и БСП- тоже, а и ДПС. Второ – щом пречи името на партията, понеже вони на турцизъм, какво ще правим оттук насетне с имената на политиците от ДПС, а и от няколко други български партии. Защото, както и да го въртим и сучим, имената им не са от български език.

То по този параграф и на още пресния лидер на БСП Корнелия Нинова работата хич не е чиста с личното й име, същото е положението и при Сергей Станишев, и при Валери Симеонов, башът на патриотите. Но пък ГЕРБ водачите са изключително изрядни в това отношение- и бате Бойко си е наше момче, българче, и  Цветанов, и Цецка Цачева, както и Менда Стоянова, са за пример от страна на съдебната система.

Прекръстените комунисти обаче наистина вечно са в кофти положение по тая линия. Още предтечата им Димитър Благоев е с име от гръцки произход, Тодор Живков идва от Теодор, за Александър Лилов и Андрей Луканов изобщо няма какво да умуваме. Както и за доскорошния им шеф – Михаил Михов. Византийска им работа.

Не е била лесна, никак даже, работата на съдия Илиева. Ако и възложат да види изкъсо съчиненията на дядо Вазов и на оня чапкънин, Ботев, дамата-магистрат ще намали броя на страниците им яко. Учениците ще й издигнат паметник или поне ще взривят от кеф социалните мрежи. То тия социални мрежи, все повече се чудя, всеки ден са със взривни вълни и все устискват – кораво са ги правели ония копелета отвъд океана.

Да не се отвличам обаче. С партията ДОСТ на бай Местан приключихме. И то не със служебна победа – сакън, няма такива филми, а поради решението на Темида. Туй Темида и то няма да е българско име, ама нейсе, запуши я.

Да вървим напред и нагоре , че кой знае какъв бисер днес ни е поднесъл бат Бойко, да се слави иметото му , амин.

Борислав Ненов 

About the Author :