Голям манастир празнува Трифон Зарезан

IMG_1260По стара традиция жители и гости на с. Голям Манастир отпразнуваха Деня на лозаря – Трифон Зарезан. С много настроение участниците в празника се отправиха към лозовите масиви, където обредно зарязаха лозите и ги поляха с вино с пожелание за добър берекет.

Гости на празника бяха Георги Чалъков – зам. кмет на община „Тунджа“ и Андон Кръстев – секретар на общината. Празникът продължи в залата на читалището, където поздрави към производители, домакини и гости поднесоха кметът на селото Славчо Андонов и секретарят на община „Тунджа“ Андон Кръстев.

IMG_1266Организаторите поднесоха благодарности към спонсорите „Вълчеви-ООД“, с чиято помощ се осъществи честването на Трифон Зарезан. На празника се проведоха конкурси, като в категорията за най-добро домашно вино, първи бе Диньо Илев Динев, а победител за най-добра домашна ракия бе Иван Михалев Радев. Участниците в празника си пожелаха здрава и плодородна година, като за пореден път доказаха, че пазят традициите живи. Празникът продължи с много настроение.

IMG_1270 IMG_1273

About the Author :