Голямото бързане

Diana1Защо кметът Георги Славов бърза толкова много да изтегли заема от 17 млн. лв., който с лихвите ще набъбне на 20 млн. лв.? Това е въпросът, който няма как да не възникне, като се види как скоростно действа Общинският съвет, спешен от кмета.

Предложението за емитиране на общински дълг беше внесено на 30 ноември в Общинския съвет и само 8 дни след това председателят насрочи сесия, което си е истински прецедент.

Дали кметът бърза, за да изпревари опозицията и нейното второ искане за провеждане на местен референдум, или гони някакви негови срокове по самата процедура, никой не може да каже, защото информацията в община Ямбол е толкова оскъдна, че може само да се гадае какво му е в главата.

Ясно е обаче, че неговите съветници стриктно изпълняват повелята да отбраняват заема като матросовци и да не допуснат да се стигне до провеждане на референдум.

А защо иначе уж демократичната партия ГЕРБ използва толкова тоталитарни начини на водене на политика, непозволявайки в Съвета да прехвръкне нещо различно като идея, на това трябва да си отговорят тия, които са ги избрали? Ако все пак им пука въобще…

 

About the Author :