Голямата награда от литературния конкурс на ГПЧЕ замина за Пазарджик

neli_nedialkovaПървата награда от националния литературен конкурс, организиран от Гимназията с преподаване на чужди езици „Васил Карагьозов”, замина за Пазарджик. Спечели я деветокласничката от Езикова гимназия „Бертолд Брехт” Недялка Недялкова.

Ямбол явно носи късмет на момичето от града на големия поет Никола Фурнаджиев, защото тук, край Тунджа, през миналата учебна година тя бе удостоена и с една от наградите на конкурса „Душата на един извор”.

Празникът на ГПЧЕ „Васил Карагьозов” протича от началото на седмицата, националният литературен конкурс бе една от връхните му точки и закономерно Синия салон на читалище „Съгласие”, където се състоя награждаването, бе препълнен.

Преди да се стигне до връчването на наградите за литература, публиката видя на сцената театрална постановка на възпитаници на ГПЧЕ, чу и изпълнения на Ивет Багерова, Кристина Василева и Никол Николова.

Освен първата награда на Недялка Недялкова от Пазарджик, имаше съответно втора и трета. Втората награда спечели с разказа си Мария-Елена Желева от ГПЧЕ „Васил Карагьозов”, а третата отиде при Иван-Асен Енчев. Бяха присъдени и четири поощрения.

Призьорите на тазгодишния литературен конкурс бяха наградени от председателя на журито Иван Голев, известен белетрист, който от дълги години е в тази роля, и от директора на гимназията Йордан Милков.

About the Author :