Годишнина, озарена от светлината на Елена

IMGP5044На 28 септември 2015 година Елена Анева – дългогодишен кмет на село Воден и една от най-енергичните дами в община Болярово отбеляза своята годишнина. Името Елена има старогръцки произход – обикновено се превежда като светлина, ореол, сияние, но също и като избраница. Елена Анева отговаря на всяко едно значение – тя носи тази светлина в себе си, сиянието й озарява нейните близки, приятели, колеги, а избраница е от много години на жителите на село Воден за техен кмет.

IMGP5049Тя отбеляза запомнящо се и тази годишнина, събрала за пореден път свои близки,приятели и колеги, доказвайки се за пореден път като отличен организатор. Емоционално прозвуча и тази нейна реч, защото това е част от нейното призвание, да говори открито с хората, които я обичат и ценят. Благодари на всички, уважили личния й празник, разказа накратко своя житейски и професионален път, отбелязвайки колко щастлива и ценена се чувства като съпруга, майка, баба, колежка, приятелка и дългогодишен кмет и общественик. Вдигна тост за здравето и щастието на всички, присъстващи на празника й.

IMGP5056С мили думи се обърна към нея и съпругът й – Янко Анев, пожелавайки й да продължава да радва него, децата и внуците им, както и всички около себе си, следвайки призванието си. Да бъде все така неуморна, енергична, обичаща и помагаща.

 

 

 

IMGP5070Дългогодишният кмета на община Болярово също бе сред многото гости. Освен свой личен подарък , той й поднесе поздравителен адрес от името на общинската администрация, припомни моменти от дългогодишното им познанство – от ученическите години, през годините работа за партията, до последните години, работили заедно като кметове. Заяви убедено,че тази дружба и съвместна работа ще продължава и й пожела много здраве, семейно щастие и успехи.

IMGP5075Атанас Дженков също й поднесе поздравителен адрес и като приятел и партиен лидер и другар й пожела много години още съвместно да покоряват върхове и да работят за благото на хората.

София Минева, освен своя личен подарък и красив букет я изненада с приятното поръчение на своите учителки, прочитайки и поднасяйки й поздравление от името на бившите й учители и жителите на селото.

IMGP5080Много, много бяха  в този ден цветята, подаръците, милите думи, поздравите от оркестъра, танците и хубавите емоции. Несъмнено ще бъдат запомнени от всеки от гостите, а и от самата рожденичка, озарила със светлината си всички, които я обичат и споделиха този прекрасен ден с нея. Те ясно показаха,че ще бъдат винаги до нея, все така озарени от сиянието и светлината на Елена.

Честита годишнина, благодаря ти,че направи и мене част от този невероятен празник!

About the Author :