Годишнина, обагрена от почит и споделена радост

IMGP3516Датата 30 юли бе личният празник на г-н Христо Христов, кмет на община Болярово. Ден, в който през тази година той тържествено чества своята 60-годишнина сред членовете на семейството си, роднини и близки.

А в първия ден на новата работна седмица – 1 август, той побърза да покани членовете на административното ръководство, общинските служители, председателя на Общинския съвет и съветниците, за да споделят това вълнуващо честване.

В бар-ресторант „Странджа” се състоя задушевно и мило тържество в уютна и предразполагаща към приятни мигове атмосфера.

IMGP3526Приветствени думи към лъчезарния „виновник” за това емоционално събитие отправиха председателят на Общински съвет – Болярово и заместник-кметът Нина Терзиева.

Оригинални и стилно подбрани подаръци получи общинският кмет; бе сюрпризиран и от приятни изненади. Той трогнат благодари на всички свои колеги, давайки висока оценка за труда им – през годините заедно и осъществяването на различните идеи за личния му празник.

IMGP3531А после се заредиха музикални поздрави, закачливи поздравления, минути за поезия и хумористични миниатюри, спомени за свидните години „някога”, които будят умиление, съживяват в паметта преживяното, някак разнежват душата… Със заслужена почит бе обгърнат чаровния господин Христов. А радостта от съвместните празнични часове беше взаимна! Защото служителите не само вярват на този прекрасен човек – той отдавна е спечелил тяхното уважение и обич! А и на хората изобщо. Много са онези, които са се обръщали към него за помощ и съдействие при решаване на свои проблеми. И са срещали искрен отклик, загриженост, разбиране и безотказни действия за премахване на всички онези пречки в живота на хората, които са потърсили помощта му. А доброто дълго се помни. Дори завинаги! Затова съвсем естествено е такива хора да се радват на обичта на другите, на тяхното доверие и гореща признателност… И си мисля: добрините, сторени от този човек, са толкова много, че на друг едва ли би му стигнало и столетие! Но с благородните хора е така – те правят добро заради самото добро; просто така им повелява съвестта. Защото слушат гласа на сърцето си, който никога няма да ги подведе.

IMGP3603Като изключително любезен домакин и неуморен танцьор се изяви г-н Христов. А ведрото му чувство за хумор предразполагаше гостите, които се радваха на приятната и весела атмосфера. И заслужено се сипеха благопожелания – всеки искаше да допринесе за градуса на празничното настроение, който наистина беше висок!

Един достоен човек отпразнува подобаващо своята годишнина. Събитие под знака на приятелството, на обичта и радостта. Нека всички години, които му предстоят, бъдат все така наситени с добротворство и съдържание, осветени от усмивки, ведри и оптимистични, съхранили младостта на душата му! Да се множат годините, но съпътствани от здравето и силата! И от още много поводи за красиви празници като този! Защото човек не старее, ако достойно и пълноценно живее.

Бинка Величкова

IMGP3532 IMGP3533 IMGP3545 IMGP3634 IMGP3703

About the Author :