Годишната продукция на “Ромбана” – празник за душата

004На  31  май, четвъртък   от  19:00 часа  в  зрителната зала на НЧ „Съгласие-1862″ школата за народни танци „Ромбана” и Клуб „Хоро” при НЧ „Съгласие 1862”, с ръководители Мая и Румен Тодорови   представи част от годишната си продукция. Към момента в Школата танцуват около 130 деца, разпределени в три възрастови групи.

024Участниците в  концерта  изпълниха танци от всички етнографски области на България. За наша голяма радост, всички  билетите  бяха  изчерпани дни преди концерта. Залата се оказа тясна, за да побере всички  желаещи. Народните танци са национално богатство за всяка една страна, духа на една нация. През вековете те непрекъснато са се усъвършенствали. Огромно е тяхното разнообразие в стъпки  и движения.

033Танците са вълнуващо изживяване и за танцьори,  и за зрители. Новите идеи и решения по отношение на композиция, хореография  и костюм, видимо бяха предпоставка за създаването на една много качествена и естетически издържана продукция. Танцът е скритият език на душата.  Той е барометърът, показващ великолепието и необятната хубост на българските традиции, космическите измерения на българския дух. Благодарим на  младите  танцьори  които  превърнаха този ден в незабравим празник.

073 147 156 158

About the Author :