Годишен концерт на вокална група „Бижу”

IMG_7379[1]В Синия салон на Народно читалище „Съгласие 1862” се състоя годишният концерт на Вокална група “Бижу” с ръководител Павлина Христова.
Вечерта на 24 юни донесе много силни и хубави емоции на родители, приятели и гости на децата, участници  в концерта – от малките, начинаещите, на възраст 6-8 години, до големите, на възраст до 18 години.
Концертът бе посветен освен на края на творческия сезон на групата и на две събития, които и предстоят през това лят-участие в конкурс в Созопол през юли и гостуване в Лидо ди Йезоло, Италия.

BIJUВокална група „Бижу” съществува от 2005 година, като от тогава досега е част от най-голямото и най-старото ямболско читалище „Съгласие”. Създател и неизменен ръководител на група „Бижу” е Павлина Христова. В репертоара на вокалната група има голямо разнообразие-от класически произведения, през вечните песни на България, до творби от обработения фолклор и произведения от забавната музика.

Концертът, състоял се на 24 юни, бе хубав финал на творческия сезон на вокална група „Бижу” към читалище „Съгласие”, а за формацията през следващата година предстои 10 години от създаването и.

About the Author :