Гогича увековечен за юбилея на МВР

7913_649460058420850_1881294557_nЛегендарният ямболски катаджия Георги Янев, известен далеч повече като Гогича, бе увековечен освен в сърцата на шофьорите в Тунджалъка, и в юбилейния брой на ОД на МВР-Ямбол.

Светлата личност на Гогича е редом на една от страниците на юбилейния брой на пресцентъра на МВР и Областната дирекция на МВР-Ямбол, издаден по случай 135 години от създаването на българската полиция, с някои от началниците на народната милиция.

Генерал Стоян Зурлев, полковник Теньо Тенев, полковник Иван Съботинов, полковник Теньо Ангелов, са в ценното издание, както и шефовете на ямболската полиция от началото на Прехода до ден днешен.

За разлика от тях обаче, шефовете на милицията си отиваха, кой в заслужен отдих, кой доброзорно, докато Гогича бе несменяем. Ямболски познавачи твърдят, че за катаджията може да се напише цял сборник с интересни и весели случки, като замислят догодина да издадат книгата.

На пети юли, датата на която преди 135 години, с Указ на княз Александър Първи, в България е основана полиция.

About the Author :

1 Comment to “Гогича увековечен за юбилея на МВР”
  • васил
    March 25, 2021 - Reply

    преди и след 9.9.1944 г. имаше един вестникопродавач известен с прякора Гогич.жВсяка вечер се разнасяше гласът му по улиците , окол о тогавашната Бармук махла, от която започваше и ул.”Малко Търново”, където на номер едни живеехме под наем, с виковете ” Утро, Зора, Заря…Аз съм Гогич, с миша опашка , с чам койрук “. Беше си цяла легенда….

Leave a reply