Говорителят на БСП в Ямбол:” Здравеопазването е ахилесовата пета на ГЕРБ”

Наско 2„БСП постави въпрос в парламента, свързан с доставката на ваксините от Турция. Проведохме и един дебат в парламента, където бяха ярко и категорично разкритикувани действията на сегашния министър и на политическото ръководство на министерството на здравеопазването. А също и липсата на цялостна визия от страна на ГЕРБ за справяне с този сектор. Искам само да напомня, че здравеопазването е ахилесовата пета за управлението на ГЕРБ, защото вие си спомняте, че в рамките на първото правителство на Борисов бяха сменени четирима министри на здравеопазването”, заяви на брифинг в Ямбол депутатът Атанас Мерджанов.

„Сега имаме поредица от неубедителни действия и скандални нарушения на закона. Ваксините са само една малка илюстрация. За съжаление, българските граждани тепърва ще усещат допълнителните проблеми, които са в задължителните и спомагателните здравни пакети, както и в новия списък с лекарствата”, това допълни говорителят на БСП.

„Всичко това не просто ни убеди, че вотът беше задължителен , ние и занапред ще продължим да следим този сектор много внимателно.  Гласуването в парламента показа, че в тази секторна политика доверието към правителството рязко е спаднало. И фактически за оцеляването на правителството гласуваха 130 депутата, а това правителство бе избрано от 180 депутата”, каза още в анализа си за вота на недоверие,  който не мина миналата седмица, депутатът Мерджанов.

About the Author :