Говедаров вдигна съотборниците си за победа над „Рилски спортист”

57140-5b48673a39524b1e712dcb077e8bdc39С огромното сърце и точната ръка на капитана си Станислав Говедаров „Ямбол” се вдигна срещу сочения за фаворит „Рилски спортист” и го изпрати разплакан от зала „Диана”- 95:93.. До успеха се стигна след 8 равенства в резултата и след продължение. В него отново залозите бяха в полза на отбора от Самоков, заради далеч по-равностойната и свежа скамейка, но и сега Говедаров, Стоян Петков, Венци Петков, Острев и Върбанов бяха на особено мнение и доведоха трилъра до победен за тях край.

Гостите почнаха далеч по-убедително в зала „Диана” и дръпнаха в точките. Постепенно „Ямбол” започна да напипва ритъма си, ала допускаше елементарни грешки при пасовете, както и нелепи пропуски под самия кош.

Капитанът и ветеран на жълто-сините Говедаров, обаче имаше поредния си силен ден, и вдигна поомърлушените си съотборници за атака на победата.

На почивката „Рилски спортист” водеше с 2 точки, но домакините вече имаха облик и бе ясно, че ще дадат отпор на далеч по-скъпата селекция на съперника, който игра с двама американски гардове и с двама сърби на високите позиции. Върбанов хвърли много сили в подкошията и въпреки допуснатите грешки, свърши нужната работа, Стоян Петков тръгна много слабо, след почивката се съвзе и вкара възлови точки, а взе и много борби.

Все пак домакините влязоха в последната четвърт с изоставане от 3 точки. В този период треньорът Петър Петров потърси повече опит и игра с трима гарда, Говедаров, Венци Петков и Острев, като този ход се оказа добре пресметнат.

Дойдоха страхотните стрелби на плеймейкъра ни Петков от Безистена, а Говедаров не престана да води към обрат в мача. Гостите от Самоков бяха притиснати и от френетичната публика на „Ямбол”, който бе и шести, и седми играч на тима.

И за самоковци най-силен отново бе ветеранът им Йордан Бозов, завършил с 23 точки, американските им гардове обаче не показаха особена класа, а сърбите бяха неутрализирани в нужната степен.

Трилърът бе пълен и в продължението. „Ямбол” извади второ дихание, дръпна в резултата, „Рилецо” успя да се залепи и се стигна до последните 7 секунди.

Тогава Върбанов за енти път пропусна два наказателни, но Евгени Иванов хвана борбата и  не трепна от линията, давайки аванс за своя тим от 3 точки. След това Паркър бе фаулиран и пропусна втория наказателен, но Върбанов овладя борбата и всичко свърши- 95:93.

Домакините успяха в 14 от 27 опита от тройката срещу 11 от 33 за гостите. „Ямбол” имаше ужасна стрелба от линията за наказателни удари, от която пропусна 10 от 23 опита.

Станислав Говедаров бе топ реализатор за „Ямбол” с 26 точки, той се отчете и със 7 асистенции и 6 борби. Венцислав Петков вкара 19 точки, а Стоян Петков  постигна  17 т. и 6 борби.

Най-много точки за самоковци вкара Йордан Бозов – 23. Ненад Делич имаше 22 и 6 борби, а Келвин Паркър постигна 18 точки и 7 асистенции.

 Борислав Ненов

About the Author :

Leave a reply