Гневът на Лияна Панделиева

L P„Лъчезарното дете на демокрацията”, Лияна Панделиева, иска „скалпове”. Иска да се плати на държавата от семействата на злополучните планинари, защото България понесла разходи  за операцията по издирването на тримата младежи.

Някои много взеха да се грижат за парите на България.

Аз поне не зная коя що годе нормална държава, няма да впрегне спасителните си служби, за да издирва хора в беда. Държавата затова е държава, а не частна фирма, продаваща домати или мляко.

Когато има свирепа катастрофа, линейките прибират и тези, които са я причинили, и другите ранени. И хирурзите почват да действат, без да чакат следователите какво ще установят по трагедията.

Много често установят, че причинителите на катастрофата или имат вуйчо владика, или имат родители с големи банкови сметки. Зная такива случаи – тихомълком на полицията бе купен един нов автомобил, за да забрави за станалото. И органите на реда забравиха.

А парите на държавата, за които се вайка Лияна Панделиева, не се топят, заради спасителна акция като тази в Стара планина, а заради поредицата от „финансови операции”, в които цял легион политици и „бизнесмени” пълнят гушите си. Там са големите пари на данъкоплатците, сред които е и „лъчезарното дете на демокрацията”, снимало се за прословутия плакат на СДС на 19 години, без да е наясно дали я боли или я сърби.

Пиша цинично, понеже дамата е цинична.

Не искам да ставам поредния планинар в родината, станаха предостатъчно в последните дни. Но бях свидетел преди години на ситуация, в която семейство се загуби на Карандила. За разлика от трите „говедца” на Лияна Панделиева, мъжът имаше огромен опит именно в района на Карандила. Бе загубил обаче в един момент пусията. Пак имаше спасителна операция, почна свирепо да вали над Сливенския балкан и от МВР казаха, че става много трудно да се работи, но действат.

В дома на семейството, те бяха двама възрастни хора, вече плачеха на умряло. Времето минаваше, при тяхната възраст шансът да оцелеят ставаше  все по-малък. След около два дни стигнали до шосе.

Не платиха и те нищо на държавата. Освен това, че над 40 години бяха редовни данъкоплатци, а мъжът бе изградил десетки военни обекти.

Опитвам се да претръпвам с годините. Но в последно време пак почна да ми писва – днес още в 7,30 ч. една телевизия бе изкарала част от туземното население да обясни битовата си разправия за остъклени и неостъклени балкони в блока им. Бойко Борисов непрестанно казваше, че днес бил дал 20 милиона за язовир, на следващия ден даваше 30 милиона за детска градина, после още милиони и още, и още.

ТОЙ, не Министерския съвет, не държавата, не данъкоплатците, а ТОЙ.

Това бе пълен кретенизъм, ала репортерките се подмокряха от удоволствие, щом богочовекът се появеше, за да каже за поредното си благодеяние, направено с парите на България.

А призивът на Панделиева младежите да платят спасителната операция, е все едно тези, които сме гласували навремето за СДС, да искаме тя да ни даде финикийски знаци, защото тогава, когато бе на 19 години, не е разбрала какво се крие зад „синята идея”. И колко много агенти на Държавна сигурност има сред „строителите на съвременна България”. Или тя е готова да плати за участието си в политическата измама?

Борислав Ненов

About the Author :