Главният прокурор иска дисциплинарни производства срещу прокурор и следовател от Ямбол

sadГлавният прокурор Сотир Цацаров е поискал от прокурорската колегия на ВСС да образува дисциплинарни производства срещу трима магистрати заради нарушения на Кодекса за етично поведение, като едното от тях е срещу прокурор и следовател от Ямбол. Проверка на Инспектората на ВКП по сигнал на шефа на полицията в Ямбол показала, че двамата магистрати много често в работно време посещавали игрална зала в града.

Това станало ясно в хода на разследване за кражба, по което като веществени доказателства били приобщени записи от вътрешните камери в игрална зала “Тангра” в Ямбол. При прегледа на видеофайловете станало ясно, че на тях няма нищо, относимо към разследваната кражба, но на тях се виждали прокурорът и следователят, които в работно време играят на машини за хазартни игри.

Проверката показала, че двамата посещавали редовно залата в работно време в продължение на около година.

„Делник” научи, че става въпрос за прокурора от Районна прокуратура – Ямбол Веска Василева и следовател Теньо Тенев. Двамата са семейна двойка и хората, които ги познават, твърдят, че са зависими от хазарта и са затънали в заеми, за да играят.

About the Author :