Главният архитект на Ямбол е новият президент на Ротари клуб

Ямбол, 6.07.2020

Главният архитект на Ямбол – Стоян Жечев, е новият президент на Ротари клуб – Ямбол. Той получи огърлицата от паст президента Антонина Бъчварва на официалното посрещане на новата ротарианска 2020-2021 година, което се проведе във „Вила Тракия“ – Симеоново. В новия борд влизат и вицепрезидента Захари Захариев, секретар е Георги Амуджиев, церемониалмайстор е Валерий Александров, касиер, Недялко Недялков, а елект-президент (който ще поеме ръководството следващата година) – Костадин Колев.

Новият президент на дамите от Инер Уил клуб-Ямбол е Карамфила Денчева. Предаването на огърлицата стана на същото тържество.

Инициативите на Ротари клуб през тази година по време на пандемията включват две дарения – на 23 март ротарианците дариха на „ДКЦ-1“ – Ямбол първите 300 маски за лекарите, медицинските сестри, лаборантите и санитарите в поликлиниката. На 31 март Ротари клуб-Ямбол съвместно с дамите от Инер Уил клуб дариха 5 000 лв. на МБАЛ „Свети Пантелеймон“-Ямбол, предназначени за закупуване на реанимационно легло с оглед обособяването на нова структура в многопрофилната болница, която ще обслужва само болни от COVID-19 и остра дихателна недостатъчност, нуждаещи се от интензивно лечение.

About the Author :

Leave a reply