Гимназия „Васил Левски“ представи клубовете си по проект „Твоят час“

PG-1С представително занятие на клубовете по проект „Твоят час“ днес, 17 февруари,  учениците от профилирана гимназия „Васил Левски“ в Ямбол отбелязаха 180 години от рождението на своя патрон Васил Левски. Събитието се проведе  от 9 часа в сградата на училището. В него участваха 264 ученици от всички клубове. Имаше занимателни задачи от клуб „Питагор се забавлява“, комична актьорска интерпретация на различните предмети от „Сцената е наша“, скечове на италиански от клуб „Италианският е забавен“, дегустация и рецепти на здравословни храни от „Здравословно хранене“. Фолклорни песни и танци представиха учениците от „Фолклорна въртележка“.

PG-3Гости и домакини бяха заобиколени от изложбата от картини, картички и бижута – хартиени произведения на ателие „Вълшебството на квилинга“. Клубовете „Млад възрожденец“ и литературен клуб „Талант“ представиха изложба, посветена на 180 г. от рождението на Апостола.

Свои почитатели бяха привлекли и участниците в клубовете „Компютърни игри или реални пътешествия“ и „Игри в и извън виртуалното пространство“.

PG-7Подобаващо се представиха и онези, които обичат да прекарват повече време във физкултурния салон или в плувния басейн – там се изявяваха клубовете „Забавни и спортни игри“, „Плуване“ и „Бойни изкуства срещу агресията“.

Проектът „Твоя час“ е тригодишен, в момента тече първата година от него, уточни за „Делник“ директорът на гимназията Петя Сярова. „Работи се в две направления – едното е с деца, които имат пропуски в знанията, а другото е работа с деца по интереси – дейности извън учебния процес. Те са свързани с изява на талант и под ръководството на учители децата се занимават с онова, което им е интересно. Заниманията в областта на изкуството имат релаксиращ ефект и позитивна нагласа към учебния процес“, допълни директорът. И предишни години, когато училището е работило по проекта „Успех“, в един ден всички групи са представяли своята дейност. Целта е и останалите ученици да видят какво правят техните приятели, да бъдат мотивирани да се включат и те, сподели Петя Сярова.

PG-2 PG-4 PG-5 PG6

About the Author :

Leave a reply