Гимназия “Васил Левски” посрещна похода на вдъхновителите

17102015На 17 октомври Гимназия „Васил Левски” бе домакин на XX Поход на вдъхновителите. Това е една от инициативите на Националното състезание „Аз мога- тук и сега”.

Походът на вдъхновителите има една – единствена цел: да покаже на  ученици, студенти, учители, родители , че всички   имаме реален шанс да успяваме тук в България, ако :

  • вярваме   в себе си;
  • сами  избираме  с какво да се занимаваме  и в какво да сме добри;
  • действаме неуморно и сме креативни, позитивни и усмихнати;
  • вярваме в иновациите и предприемачеството;

pohod_v_yambol_2015Ако спазваме тези принципи, България ще стане едно страхотно място, в което можем да живеем, да успеем и да сме щастливи!

За тези  и още хиляди неща  разговаряха  гостите Кристалин Чавдаров; Геннадий Воробьов; Ваня Ананиева; Методи Дреновски и Майк Рам с любознателни ученици от Гимназия „В.Левски” и техните преподаватели, както и ученици от гимназията в гр.Елхово, препълнили голямата зала на НТС – Ямбол.

По традиция пръв думата взе усмихнатият основател на “Аз мога – тук и сега” г-н Кристалин Чавдаров. Той   даде примери, чрез които младите да поискат да се насочат към някоя от сферите, в която вече са се опитали и/или доказали, и да не се отказват, защото всеки успех е придружен с провали!

Продължихме с житейската история и най-вече преломните моменти, които са били генератор на кураж, постоянство и амбиция за г-н Геннадий Воробьов от Нетпийк, който пристига в България от Украйна през 2003 г.

Чаровната дама, която ни “скри шапките” с Интелект-а си – г-жа Ваня Ананиева, разказа за важните “ДА-та!” в живота и как от кухнята на баба създава най-готините езикови  училища-Интелект.

Г-н Методи Дреновски разкри защо и как преди 10 години заедно с приятели в кухнята стартират най-голямата хостинг компания в България, която е Супер Хостинг.БГ. Важно бе да разберем, че той няма служители, а колеги, с които ежедневно разрешават проблеми и как това е устойчив модел за дългосрочно развитие.

Създателят и водещ на всички обучения в школата по презентационни умения „По стъпките на дракона“ – Майк Рам, разказа за дългия и трънлив път от софтуерното инженерство до мениджмънта на проекти. За финал той посъветва младите да не се отказват от собствените си мечти!

С истинско вдъхновение гостите разказаха за това, което обичат – работата си, която е много повече от просто професия, а част от смисъла на живота, извор на мотивация и нестихващи емоции, желание да се развиваш, да променяш средата около себе си към по-добро.

Изненадата за всички бе презентацията на деветокласничката Таня Кирилова от Гимназия “Васил Левски”, която спечели второ място в категория “Презентация” на Националното състезание по ИТ, информатика и визуални изкуства, провело се по традиция в „Исмена“  в гр. Девин от 24 до 26 април т.г.

Изводът е: За да успее човек, е важно да се спазват три неща – да се труди упорито, да бъде постоянен в това, което прави, и да има амбиции.

About the Author :