ГЕРБ – Ямбол с позиция за спрените ремонти, уволнение на председателя на АПИ, няма оттеглена техника от ямболските обекти

Ямбол, 20.07.2021 г.

ГЕРБ – Ямбол разпространи по медиите публикация против спрените ремонти на пътища в Ямболска област. Тя гласи:

“Всички ремонтни дейности по пътищата част от републиканската пътна мрежа и на територията на област Ямбол от вчера са спрени. Става дума за всички текущи ремонти, които към този момент се извършват по републиканската пътна мрежа. С писмо, без  обяснения се спира дейността на фирмите. Скандалното и недопустимо е започнати проекти, текущи ремонтни дейности да се спират без аргументи в разгара на сезона.

В това число става дума за започнатите и работещи се пътни ремонти на основния път  Ямбол – Чарган, на пътя Болярско – Бояджик – Златари, който се явява основен път към ТЕЦ Марица Изток. Става дума и за ремонтиращият се път в урбанизираната част на с. Бояново. И всички останали участъци, които са включени в текущите ремонтни дейности в областта.

Служебното правителство, АПИ, ОПУ Ямбол или Кой спря тези изключително важни пътни проекти за област Ямбол? Каква е целта и защо се прави това? Питаме служебните отговорни лица в област Ямбол. Отговорът го дължат на гражданите на областта!

И още един въпрос защо след като от средата на месец май има готов проект и задание за основен ремонт на главен път I-7, Окоп – Елхово, все още не са започвали ремонтните дейности. Това е главен път, важен, както за цялата област, така и за големият преминаващ автомобилен и тежкотоварен поток”.

На въпрос към пресцентъра на АПИ има ли заповед за спрени обекти в област Ямбол те се позоваха на националната новина, че на 19 юли 2021 г. министърът на регионалното развитие Виолета Комитова е уволнила председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) Апостол Минчев. Причината е проявеното от него своеволие да спре всички строителни дейности на Агенцията. Инж. Минчев е разпоредил писмено преустановяването на работата и изтеглянето на техниката до второ нареждане.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова е поканила всички кметове и фирми, засегнати от писмото, подписано от г-н Минчев, на среща в министерството в петък – 23 юли, от 11 ч.

В същото време, ако се мине по ямболските обекти, където преди писмото за спиране се е работило, ще се види, че техниката не е изтеглена.

About the Author :

3 Comments to “ГЕРБ – Ямбол с позиция за спрените ремонти, уволнение на председателя на АПИ, няма оттеглена техника от ямболските обекти”
 • ДЖОН ГОЛТ
  July 20, 2021 - Reply

  Делник като обективна медия намерете отговор на въпроса КОЙ Димо Тополски кога прокуратурата ще се сети да го разследва ? Кой стои зад фирмата правеща ВСИЧКИ пътни ремонти в ямбол без обществени поръчки , защо се строи некачествено , кой след за надзора на обектите !

 • на Ачо брат му
  July 20, 2021 - Reply

  При капитализъма най-много се краде.

 • Страхил
  July 21, 2021 - Reply

  “основния път Ямбол – Чарган”

  ГЕРБ -Ямбол първо да обясни, защо изобщо този път още фигурира в ремонтите. Втора година вече. И най-важното, колко пари струва до сега? Отговор трябва да даде новият депутат.

Leave a reply