ГЕРБ-Ямбол: За нас е важно градът да продължи да се развива по най-добрия начин

Диалогът след кампанията за местните избори продължава, заяви на пресконференция днес, 31 октомври 2019 г., областният координатор ГЕРБ и кандидат за кмет на Ямбол от тази партия Димитър Иванов. Заедно с него бяха останалите избрани в Ямбол общински съветници от ГЕРБ – д-р Димитър Рунков, Стойко Стойков, Александър Стойков, д-р Татяна Петкова, Емилия Кремъкова, Евтим Въжаров, Явор Бранков и Георги Георгиев. Благодарности бяха отправени към всички граждани, гласували за ГЕРБ. Поздравите бяха за Петър Киров, избран за четвърти път за кмет на община Елхово от ПП ГЕРБ с мнозинство от общински съветници. В община Тунджа ПП ГЕРБ е с кандидат-кмет Атанас Христов и е на балотаж с основния опонент БСП. В тази община ГЕРБ е на балотаж и в селата Веселиново, Тенево и Кукорево. Димитър Иванов поздрави и избраните за кметове: в община Стралджа – Атанас Киров и в Болярово Христо – Христов: „След като са избрани на първи тур, явно са заслужили доверието на жителите“, каза той. ПП ГЕРБ в Стралджа има избран един общински съветник, а в Общински съвет-Болярово си запазва двете места. Чрез тях ще се отстояват принципите на ГЕРБ за развитието и на двете общини.

В община Ямбол ГЕРБ не отива на балотаж, има 9 места в Общинския съвет. Причините за този резултат са различни, една от основните е разцеплението, направено от бившия координатор, вече нечлен на ПП ГЕРБ Георги Славов, а и водената политика през отминалите години. „В кампания доверие не се печели за няколко дни, доверие се печели благодарение на работата, на отношението“, отбеляза Димитър Иванов. „Радвам се, че с колегите, с които работихме през този един месец отворихме партията, представихме политиките, виждането за развитието на града, но промяната в една политическа структура не може да се случи за няколко дни“, допълни той. „Забравяме каквото е било и продължаваме работата в Общинския съвет. За нас е важно градът да продължи да се развива, важните инфраструктурни проекти да се случат и за това ще работим в Общински съвет-Ямбол. ГЕРБ-Ямбол отстоява конкретни десни политики за устойчивото развитие на общината. За нас като отговорна политическа сила е важно градът да не губи позиции, да не губи в развитието си. Ямбол трябва да продължи да се развива по най-добрия начин“, подчерта Димитър Иванов.

Областният координатор на ГЕРБ беше категоричен, че за партията в тази кампания основен политически опонент и на местно, и на национално ниво е БСП. Той каза, че резултатите на последните три избори показали, че не БСП е по-силна от ГЕРБ в Ямбол, а е имало други проблеми сред самите тях, които са вече в историята. „Убеден съм, че с екипа, с който стартирахме тази кампания, ще успеем да си върнем доверието на гражданите на Ямбол“, допълни Димитър Иванов.

Той не пропусна да коментира и предстоящия балотаж в неделя за кметското място в Ямбол. „Убеден съм, че нашите съграждани са умни хора, които ще гласуват разумно и ще изберат кмета, който ще продължи да работи, надявам се в синхрон с Общинския съвет, за доброто развитие на нашата община. След всичко чуто в кампанията като популизъм и неистини, за нас е важно градът да се развива по начин, по който всички ние искаме като жители на Ямбол. След всички спекулации последните дни, убеден съм, че гражданите на Ямбол ще гласуват свободно, демократично и ще изберат кмета, който искаме да ни управлява следващите 4 години. С колегите от Общинския съвет ще продължим работата за развитието на Ямбол в разумната посока – не в посока, в която нещата ще се случват по начин, който не прилича на един европейски град“, заяви Димитър Иванов. Той се противопостави на практиката партиите да призовават избирателите си за кого да гласуват с думите: „Никога гражданите не бива да бъдат насочвани или карани да правят едно или друго в изборния ден. Затова свободно, по съвест да си изберем кой да ни управлява.“ Самият той също ще гласува, както винаги досега.

Областният координатор на ГЕРБ каза още, че работата на партийната структура продължава и сподели убеждението си, че ПП ГЕРБ още на следващите избори ще бъде на мястото, което й подобава. Досега има две молби за напускането на ГЕРБ-Ямбол – едната е от Светлана Златева, която участва в листата на Георги Славов, другата е от Стоян Стоянов, шеф на ОП „Комунални и обредни дейности“. Всички останали са си останали членове на партията. Разцеплението на ГЕРБ-Ямбол и отнемането на водещи членове на партията, което „някои“ са се опитали да направят, не се е случило. „Нека на всички е ясно: ГЕРБ-Славов не съществува, но ГЕРБ-Ямбол продължава да работи за гражданите“, каза в заключение Димитър Иванов.

Д-р Димитър Рунков, водач на листата за общински съветници, сподели, че участието му в изборите е било едно голямо предизвикателство и преживяване с положителен знак. Що се отнася до бъдещата му работа в Общинския съвет, той каза, че работи за каузата дострояване на болницата, а в краткосрочен план – за подобряване на качеството на здравеопазването в Ямбол – болнично и извънболнично, включително за по-голямо удовлетворение на работещите в тази сфера.

Отстрани нещата се виждат по-добре, защото е получавал истинската информация, това каза от своя страна завърналият се в ГЕРБ след повече от 4 години отсъствие от партията Александър Стойков. Той припомни, че тогава е напуснал ГЕРБ поради несъгласие с начина на водене на политиката от областния координатор. Връщайки се, получил гаранции от Димитър Иванов, че нещата в партията ще се променят и до момента това се доказало. „Надявам се малко по малко, с правилните стъпки да върнем доверието на хората на местно ниво“, бяха думите му.

About the Author :

5 Comments to “ГЕРБ-Ямбол: За нас е важно градът да продължи да се развива по най-добрия начин”
 • Страхил
  November 1, 2019 - Reply

  Доста минорно настроение лъха от снимките.
  За какво ли тъгуват!
  Може би за това, че няма да се върнат щастливите времена, когато Бойко ги обичаше.
  И когато имаха лидер в лицето на Славов.

 • Станчо
  November 1, 2019 - Reply

  Господа от ГЕРБ, колкото и да се опитвате да обвините в разцепление Славов, на ямболлии им я ясно, че вие предадохте Ямбол. Прочетохме писмото ви до Бойко. Само вие се самозалъгвате, че сте още фактор. Вие си заминавате, и това е началото. Кълбото беше най-неподходящи кандидат за кмет. И неговата номинация беше вашата предизвестие а смърт в града. Вие, с вашите дребни душички вкарахте в Обс Ямбол от тъпак, по-тъпак. И ямболлии с право ви заплюват.

 • Станчо
  November 1, 2019 - Reply

  И още, вие доказахте, че Ямбол за вас няма значение, за вас е важно и винаги е било важно само да си запазите топлите местенца, нищо друго. Ямбол не ви познава. Освен от снимките от сесиите.

 • баба от село
  November 1, 2019 - Reply

  станчоу, ти кака ако нги познаваш, ний пък ги познавами ямболлллллллллллллллллллллии

 • Калинка
  January 1, 2020 - Reply

  Чест Ви прави, че сте написали правилно името на новият ямболски тарикат Евтим Въжаров. Защото той и съпругата му в документите твърдоглаво и упорито пишат еФтим вАжаров.

Leave a reply