ГЕРБ “Тунджа” свали доверието си от председателя на Общинския съвет

???????????????????????????????За по-малко от три месеца след избирането му като председател на Общински съвет “Тунджа” ветеринарният лекар Георги Георгиев вече си развали отношенията с тези, които са го избрали – съветниците от ГЕРБ – “Тунджа”. Днес групата съветници разпространи декларация, в която обявява, че сваля доверието си от него.

ДЕКЛАРАЦИЯ

ОТ ГРУПАТА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ

ПП ГЕРБ – ОБЩИНА ТУНДЖА

На 14.01-15.01.2016 г., по инициатива на г-н Георги Георгиев – Председател на Общински съвет „Тунджа”, в Гранд хотел Поморие, се провежда семинар на тема „Планиране на общинските бюджети и разглеждане на проекта за бюджет на община „Тунджа за 2016 г.” Семинарът е предвиден като обучение на общинските съветници  в Общински съвет „Тунджа” по планиране и подготовка на общинския  бюджет. Лектори на семинара са служители на общинската администрация на община „Тунджа”.

В тази връзка, ние групата съветници от ПП ГЕРБ заявяваме, че:

–       Категорично сме против парите от бюджет 2016 да се  харчат за разходи, непряко свързани с дейността на общинския съвет още преди той да е приет.

–       Категорично сме против парите за това обучение да надхвърлят в пъти парите, които ще получат немалка част от селата, които очакват финансиране от община Тунджа.

–  Категорично сме против публични общински средства да се изразходват за скъпо струващи обучения /  по справка от сайта на хотела само 1 нощувка  възлиза на около 150 лв. на човек + храноден и пътните, разходите ще възлязат на над 200 лв. на ден на човек. Сума с която преживяват голяма чат от пенсионерите за цял месец/.

–  Считаме за целесъобразно, този вид обучения, да се извършват в сградата на община „Тунджа”. Така за  тях няма да се дават средства от бюджета на общинския съвет.

–        Поради това,  ние  групата съветници  от ПП ГЕРБ отказахме да участваме в така организирания семинар и категорично заявяваме, че сваляме подкрепата си от Председателя на Общински съвет „Тунджа” г-н Георги Георгиев, приканваме го да се извини на жителите на община Тунджа за излъганото доверие и безразборното харчене на парите от техните данъци, и категорично настояваме да подаде оставка като Председател на Общински съвет „Тунджа”

About the Author :