ГЕРБ си писа служебно двама депутати, гони трети мандат

DSC00812Като рецитал на кмета на Ямбол и областен лидер на ГЕРБ премина пресконференцията за представяне на листата на партията за вота на 5 октомври.

Георги Славов откри брифинга и само за кратко даде в един момент думата на лидера на парламентарната листа Иван Чолаков да каже нещо за зала „Диана”.

Другите имена, които ще се борят за доверието на електората в Тунджалъка, послужиха за декор.

„Ще излезем с чест и победа при изборите на 5 октомври. Това е печелившият отбор. На миналите избори имахме категоричен резултат в Ямболска област и не поставяме изобщо под съмнение спечелването на два мандата”, заяви областният шеф на ГЕРБ Георги Славов.

„Гоним третия мандат, както и в национален план търсим  над 121 наши депутати”, каза още Славов и очерта четирите точки, на които ГЕРБ ще сложи акцент, ако спечели изборите за Народно събрание.

Приоритетните обекти за герберите са Новата болница, спортна зала „Диана”, пътната инфраструктура, Музея на бойната слава и Младежкия дом.

„Ако не завършим Новата болница, и старите, и младите лекари ще избягат от Ямбол, а и от областта”, каза Славов, без да стане ясно защо по времето, когато премиер бе Бойко Борисов прословутата „Нова” болница не бе завършена.

Същото бе и с приказките около ремонта на Младежкия дом, където на няколко пъти ексминистър Томислав Дончев бе идвал и бе дал огромни обещания.

Само те обаче останаха.

Областният шеф на ГЕРБ обясни, че отказал като кмет да използва даваните му от Министерския съвет за зала „Диана” милион и половина лева, тъй като искал окончателно решение на въпроса, а не палиативен подход към този въпрос.

„Чест и привилегия е за всеки участник в листата на ГЕРБ е, че е включен в нея. Тази игра е екипна и е нужно сплотяване на отбора”, обясни Георги Славов на въпрос дали е имало противоречия при подреждането на кандидат депутатите.

 

About the Author :