ГЕРБ си връща властовите позиции в Ямбол

???????????????????????????????ГЕРБ си връща властовите позиции в Ямбол. Партията си „върна” два поста само за два дни. Днес Министерски съвет назначи за областен управител на Ямбол Димитър Иванов от ГЕРБ, което разсея слуховете кой и от коя политическа сила от подкрепящите правителството се гласи да заеме този пост. Димитър Иванов е бившият областен управител на ГЕРБ, и бивш депутат от 42-то Народно събрание. През 2009 г. в началото на управлението на ГЕРБ започна да се изкачва по властовата стълбица като заместник-областен управител.

Слуховете го бяха отписали като реален кандидат за областен управител, защото при реденето на листите за последния парламент местната структура на ГЕРБ му отреди едва пето място и мълвата веднага тръгна, че е загубил позиции в партията, но назначението му опроверга всички клюки.

Интересна е стенограмата от обсъждането на назначенията. Миглена Кунева казва, че Реформаторски блок имал 5 областни управители, изброявайки всеки от коя партия е предложен и се жали, че нейната – “България на гражданите” е останала без областен управител, но премиерът е успял да я “постави” на мястото й. В обсъждането става ясно, че точно заради Реформаторския блок назначаването на новите областни управители се е забавило с 15 дни.

Ден по-рано на поста си се върна и друг изявен ямболски гербаджия – Галин Костов се върна като директор на Областно пътно управление. Интересно е дали изгонената за втори път по политически причини Стоянка Проданова отново ще осъди Агенция „Пътна инфраструктура” за незаконно уволнение, както направи при първата чистка.

About the Author :