ГЕРБ регистрира листата, прати в девета глуха ексдепута Димитър Иванов

ГЕРБВ неделя в Районната избирателна комисия бе регистрирана листата на ГЕРБ за участие в парламентарните избори.

Областният шеф на герберите Георги Славов надмина себе си в комбинациите и праща на водещи позиции д-р Юлиян Папашимов и Мария Петрова-Минчева.

Лекарят е втори в подреждането, счетоводителката от Елхово, която един път вече пълни дупка в парламента, е с големи шансове отново да се озове там.

Мария Петрова-Минчева за първи път се озова сензационно и за себе си в Народното събрание през ноември 2012 г., когато Анастас Анастасов стана съдия в Конституционния съд, а поставените в листата зад него Димитър Иванов, тогава губернатор, и Галина Симеонова, по онова време шеф на ПУДООС, тактически се отказаха от влизане в парламента.

Дали сега отново областният бос на ГЕРБ нареди пиесата заради такива сметки, или наказва доскорошния депутат Димитър Иванов, ще се разбере през есента. Все още ергенуващият Иванов така и не успя да направи впечатление в предното Народно събрание, където бе твърдо в групата на немите. Той оправдаваше липсата на изказвания от трибуната с троснатия нрав на Мая Манолова, но се видя, че доскоро напълно непознати имена от ГЕРБ станаха водещи оратори и стоплиха сърцето на Бойко Борисов.

И сега водят листи, а не са на пета позиция.

На практика сигурни за новия парламент са водачът на листата Иван Чолаков и д-р Юлиян Папашимов. Ролята на поставената под №3 Мария Минчева-Петрова (кой е дал идеята на тази дама да хакне и тире в името си?!) най-вероятно е да дръпне електорат в община Елхово.

Още един кандидат-депутат трябва да обикаля из региона в събиране на гласове, под номер 4 в листата е Иван Йоргов.

Някогашният самбист, имащ медали от големи първенства, сътвори доста пъстра политическа биография. Той бе в царската партия и бе неин представител в Общински съвет – „Тунджа”, но прихвана от номадите и когато НДСВ започна да крее, се прехвърли в ГЕРБ. Като член на тази партия пак е общински съветник, и пак в „Тунджа”.

След ексгубернатора Димитър Иванов, който е пети, следва д-р Панайот Диманов. И той е популярна фигура, бе управител на ямболската болница, а след като попадна под метлата на правителството на Орешарски, го пратиха за шеф на Дом за стари хора.

Там нито Станишев, нито Местан, можеха да го пипнат, понеже социалната институция е на подчинение на кмета на Ямбол.

Регистрираната вече в РИК листа на ГЕРБ в 31 Ямболски избирателен район завършва с поставената под номер 7 Петя Панайотова и с Николай Костадинов.

About the Author :