ГЕРБ залага само на изпитани кадри, пуска в надпреварата за депутати петима общински съветници

DSC00807Управляващата партия от ГЕРБ пуска в надпреварата за народни представители петима общински съветници от Ямбол. Сред осмината регистрирани кандидати няма никакви изненади – те са от банката кадри на ГЕРБ от местните избори. Водачът Юлиян Папашимов, който е стоматолог, водеше ямболската листа за общински съветници, а сега му повериха и водачеството на листата за народни представители. Това може да е и един вид реверанс към него, защото на предните избори за Народно събрание той беше втори в листата, но не успя да влезе, защото ГЕРБ вкара един депутат, макар да имаше най-много гласове в региона. Втори в листата е досегашния народен представител, известен повече като най-успешния треньор по баскетбол на Ямбол Иван Чолаков.

DSC00814На трето място е директорът на Многопрофилната болница за активно лечение „Св. Пантелеймон” – Ямбол Панайот Диманов. На местните избори той беше кандидат за кмет на община „Тунджа”, а на предните депутатски избори отново беше в листата, но по-назад – на шесто място. По-нагоре се е изкачил и Николай Костадинов, който работи в Исторически музей – Ямбол и е общински съветник в Ямбол. На предните избори за Народно събрание през 2014 г. той беше в дъното на осмо място, а сега му е отредено четвъртото място. Пета е Димитрина Стойчева – Славова, тя е акушер-гинеколог и на местните избори беше кандидат за общински съветник в Ямбол, но не успя да влезе в Съвета. За първи път в листа за народни представители попада финансистът и общински съветник Иван Йорданов, който е шести в листата. Седмото място отново е за Петя Панайотова, която и на предните избори за народни представители беше на същото място. Тя е директор на Дом стари хора и е общински съветник от ГЕРБ в Ямбол. Осми е общинският съветник от ГЕРБ Волен Дичев, който е счетоводител.

Прави впечатление, че този път в листата няма представители на ГЕРБ от региона.

На тези избори важат възможностите за преференция, но за целта партията трябва да се напъне да спечели вота на повече избиратели и да вкара поне двама народни представители, за да може да се прояви преференциалния вот, а това е доста трудно на тези избори.

 

 

About the Author :