ГЕРБ бесни в Ямбол-вкарват само един депутат

DSC00821Водачът на листата на ГЕРБ в Ямболския избирателен район Иван Чолаков заяви за „Делник”, че сегашната система за разпределение на мандатите е абсурдна.

„ГЕРБ има повече гласове от БСП и ДПС взети заедно, а Централната избирателна комисия решава, че от нашата листа ще има само един депутат”, каза още Чолаков. Той заяви, че последното разпределение на мандатите в нашия район е едно място за ГЕРБ, две за БСП и едно за ДПС.

Баскетболният треньор, който е възпитаник на ямболската Математическа гимназия, както и областният шеф на герберите и кмет на Ямбол Георги Славов, са точни в калкулацията си-ГЕРБ спечели 18,647 гласа, докато „БСП-лява България” и ДПС заедно имат 17,557 гласа.

Неочакваното разпределение на мандатите в Ямболския избирателен район потвърди и водачът на листата на „Атака” Гроздан Иванов. Той се върна късно тази вечер от София. През целия ден при националистите имало голяма вероятност да имат народен представител от Тунджалъка, в крайна сметка и те са яростни на ЦИК за преразпределянето на гласовете.

При това положение в 43-то Народно събрание влизат Иван Чолаков от ГЕРБ, Атанас Мерджанов и Кирчо Карагьозов от „БСП-лява България” и Илия Илиев, ромският водач на листата на ДПС в нашия избирателен район.

About the Author :