Гео Дичев с премиера в столичната галерия „Класика”

ГеоНа 9 декември от София към читателите си тръгва новата книга на Георги Дичев, наречена „В името на България – виновен!”. Галерия „Класика”, чийто управител е ямболлийката Виолета Панайотова, е мястото, където ще се чуят стихове от Гео, появяващ се на лирическата сцена след дълго мълчание.

Роденият през 1964 година автор е сред даровитите ямболски поети, като свое професионално поприще той избра през годините учителската професия, понастоящем е начален учител в ОУ „Петко Р. Славейков”.

Новата му книга, „В името на България – виновен!” е антология от негови досегашни творби, има и непознати за публиката стихове.

Премиерата на книгата е от 18,30 часа.

Пак в София , и пак в галерия “Класика”, само че на 8 декември, ще има творческа изява на друг автор, свързан дълбоко с Ямбол. Това е роденият в село Чарган, община „Тунджа” писател и арист Стоян Чобанов. Той ще изнесе спектакъла си по последната си, засега, книга „Жълтата стая”.

Галерия „Класика” се намира на улица „Юрий Венелин” номер 32. Входът за спектакъла на Чобанов е 8 лева, началният час е 18,30 ч.

 

 

About the Author :