Георги Чалъков: Новата болнична сага е зле режисирана предизборна кампания

Като зле режисирана предизборна кампания определи областният управител Георги Чалъков история с пресконференцията на д-р Рунков и многократното използване на темата с болничния комплекс. Той  представи кратка хронология на дейностите, извършвани по този обект. В този смисъл, той изрази съжалението си от факта, че макар да са минали доста години от стартирането на обекта, темата с неговото завършване все още успява да бъде превръщана в основна отправна точка на не една предизборна кампания.

Господин Чалъков държеше да отбележи, че оставка на д-р Рунков не е поискана от никого и подаването й е негово лично решение. Нападките срещу д-р Рунков, относно това, че не е издържал конкурса на Министерство на здравеопазването, понеже няма добре разработена концепция и ясна визия за развитието на Болницата, областният управител не пожела да коментира, като акцентира, че отношение по темата биха могли да вземат само съответните компетентни лица.

„На първия брифинг изразих мнението си, че всичко, що се отнася до Болницата, трябва да е абсолютно надпартийно. Но, в крайна сметка, цялата история с пресконференцията на д-р Рунков и многократното използване на темата с Болничния комплекс, е една зле режисирана предизборна кампания.“, коментира още областният управител.

About the Author :

2 Comments to “Георги Чалъков: Новата болнична сага е зле режисирана предизборна кампания”
 • Минка Димитрова
  June 29, 2021 - Reply

  Какво лошо , че е предизборна кампания? Да не би на военната хунта да им пречат партиите и да поискат да им забранят политическата дейност? И тогава директно от Козяк.

  • Христо
   June 30, 2021 - Reply

   Моля да се осъзнаете. Хунтата беше на власт доскоро и ограбваха обществени средства (ББР, Автомагистрали, ДКК, цялата енергетика), притискаха бизнеси и кадруваха в правораздаването (благодарение на Яне Янев знаем как е ставало).

   Завършването на болницата трябва да е първостепенен приоритет и да бъде надпартиен проект, защото сегашното здравеопазване е нещо страшно. Една градинка с цветя няма да промени качеството на живот в града, но една нова и работеща болница може. Ако само за строителството всичко става бавно и с разпри, не ми се мисли какво би станало, ако се стигне до подбор на персонал за нея.

Leave a reply