Георги Русев е новото лице в Държавен архив-Ямбол

68526_367827730001368_1666588001_nОт началото на седмицата Държавен архив-Ямбол има нов служител.Това е водещият преди няколко години сутрешния блок на „Диана кабел”, в тандем с Мими Караколева, Георги Русев, който работи няколко лета и като репортер в културния отдел на вестник „Делник”.

Русев е юрист по образование, но никога не е работил в системата на правото, търсейки реализацията си в по-творчески професии. Преди да стане част от екипа на Държавен архив-Ямбол, където е на мястото на излязла в майчинство служителка, Георги бе организатор в читалище „Зора”.

Причината за рокадата в служебното му положение вероятно е в по-високата заплата в Държавен архив-Ямбол, а не във факта, че Русев бе кандидат за общински съветник от  партия ГЕРБ тази есен. Иначе в тази културна институция продължават да постъпват интересни документи, проблемът е обаче друг, и той е извън архивистите и техния началник  Светлана Бъчварова.

В читалнята е кучешки студ, от няколко години там липсва газово отопление и се разчита на един единствен климатик. Това прави нормалната работа на читателите или на специалистите, в Държавен архив-Ямбол има всякакви посетители, твърде сложна,  ако не и невъзможна.

В последно време желаещите да разберат нещо повече от документалните масиви, влизат в стаите на експертите, където все пак е по-топло и може да се извърши нормална дейност.

Друг въпрос е, но също твърде съществен, как самите експерти вършат спокойно задълженията си, при положение, че около тях често има външни лица.

About the Author :