Георги П. Георгиев подаде оставка, лидерът на ГЕРБ в „Тунджа” е избран за председател на Общинския съвет

DSC07903Георги П. Георгиев подаде оставка като председател на Общински съвет „Тунджа” на днешната извънредна сесия, свикана само, за да се избере нов председател.

Единственото предложение за поста беше за лидера на ГЕРБ в община „Тунджа” и председател на групата съветници Атанас Христов.

DSC07905Съветниците от БСП не направиха предложение, защото и без това според тях изборът е предрешен. Дори Живко Желев като стана да обяви, че няма да прави предложение директно честити поста на Атанас Христов.

С 12 гласа „за”, 2 „въздържали се” и една невалидна бюлетина Атанас Христов беше избран за нов председател на Общински съвет „Тунджа”.

DSC07904Той благодари на всички, които са гласували за него и които са се въздържали.

В почивката, докато се подготвяше гласуването, той обясни на журналистите, че ако бъде избран за председател на съвета ще се откаже от досегашната си длъжност на директор на Общинския приют за бездомни кучета в община Ямбол.

DSC07909„Подавам си оставката по лични причини, които няма да споделя”, каза пред журналисти Георги П. Георгиев, и уточни, че оставката му не е искана от никого, и никой не го е принуждавал да я подаде.

По правилник председателя на Общинския съвет подава оставка с обявяване пред съветниците, тя не се гласува и влиза в сила веднага след оповестяването й.

Георги П. Георгиев ще остане като редови общински съветник.

„За мен работата ми като председател на Общинския съвет винаги е била отговорна и ангажираща. Винаги съм я изпълнявал със съзнанието, че работя в полза на хората в общината, спазвайки клетвата, която сме положили. Винаги съм се стремял да взаимодействам, както с Общински съвет, така и с администрация и отделно с гражданите на общината”, каза още той.

About the Author :

Leave a reply