Георги Първанов: „Сега в България се прави политика тип шушу мушу”

DSC02726aДнес малко след 17 часа бившият президент на България Георги Първанов и настоящ лидер на АБВ, и неговите привърженици в Ямбол, за първи път излязоха на светло. Това се случи в Синия салон на читалище „Съгласие”, докато отвън тон техниците загряваха за концерта на Николина Чакърдъкова, с който лидерът на Коалиция „АБВ” бе решил да поздрави съгражданите ни.

„Мнозина от тези, които сега са в АБВ, по времето на управлението на ГЕРБ водиха тежка битка с Бойко Борисови и неговото правителство. Аз съм спорил много ожесточено с финансовия министър Симеон Дянков, заради нежеланието му да вдигне бюджетния дефицит”, бяха част от думите на Първанов.

„Като видях как Бойко Борисов се гъне пред Путин, седнах и написах статия по енергийните проблеми на България”, каза още бившият президент, който много пъти в словото си акцентира на този сектор от отношенията на страната ни с Русия.

 

DSC02745a„Новото правителство не оправда очакванията ми. „Тайната коалиция”, така Първанов определи връзката между БСП и ДПС с „Атака”, е слабо. „То е особено некомпетентно по енергийните въпроси и очаквам след евроизборите в този сектор да избухне бомба”, заяви лидерът на АБВ. Той каза, че е бил удивен от липсата на способност у парламентарните сили да изработят ясна позиция по Кримската криза и претенциите на Запада към Русия. Според Първанов неговият наследник на президентския пост Плевнелиев пък е декларирал най-негативната позиция спрямо Русия от Освобождението на България до наши дни. „За съжаление, и БСП се нареди при „ястребите”, каза още по тази тема Първанов.

Идеите да се възраждат предприятия като „Химко” и „Кремиковци”той определи като абсурдни. „Трябва да се прави реиндустриализация, но с нови технологии”, допълни експрезидентът

„Задкулисие е имало и преди, но не в такива обеми, както е сега”, заяви още пред аудиторията в читалище „Съгласие” Георги Първанов. „Сега сме свидетели на тежка политическа чистка, в управлението на държавата се назначават хора, които нямат понятие за какво става дума”, допълни председателят на Коалиция „АБВ”.

На срещата с него имаше много представители на ромската общност, сред другите в Синия салон преобладаваха хора от третата възраст.

About the Author :