Георги Георгиев, кмет на община „Тунджа”: Честит празник на духа!

???????????????????????????????Уважаеми жители на община „Тунджа”,

Уважаеми дейци на просветата и културата,

Посрещнахме 24 май – Денят на славянската писменост, на българската просвета и култура – най-светлия, уникален и неподвластен на времето празник на българския дух!

24 май е прослава на великото дело на Светите братя Кирил и Методий, на техните ученици и следовници, дарили ни с „език свещен“, с безценното благо на писаното слово.

Създаването на славянската писменост е мисия с огромно значение за нашата идентичност. Докосвайки се до културното наследство на  предците ни, утоляваме вечния си стремеж към знание, което ни прави истински и пълноценни хора. Силата на словото ни крепи в тежките моменти от българската история, когато сме губили много, но никога не сме губили духа си.

Днес с основание можем да се гордеем с великите постижения на нашите просветители, учители, учени и творци, с българския принос към световното наследство.

Богатата ни култура, традициите в образованието ни дават силата да отстояваме своята самобитност и да имаме самочувствието на достоен народ.

Уважаеми просветни и културни деятели, Вие сте хората, които с енергия, професионализъм, всеотдайност и любов градите това самочувствие и в младото поколение, неговата страст към знания и нравствени добродетели.

С неугасващата сила на книжовността и с постоянство извисявайте нашата духовност и родолюбието, за да има по-добро бъдеще българският народ!

Честит да е 24 май – Празникът на българската просвета и култура и на славянската писменост!

About the Author :