Георги Георгиев, кмет на община „Тунджа”: Заедно изградихме общност

DSC06717За тези вече над 30 години от създаването на община „Тунджа“ тя се превърна в нещо повече от административна единица. С много усилия, със силата на приемствеността, с любовта ни към наследените традиции и към нашата плодородна земя, ние изградихме общност.

И безспорно, в основата на всичките ни успехи стои това уникално единство – на хора, земя и традиции. Неведнъж съм заявявал, че хората са смисълът на цялата ни дейност и ние работим за тях с грижа и отговорност. Вслушваме се в техните проблеми, мнения и предложения, за да направим още по-добри нашите идеи и да бъдем полезни, а съграденото да е потребно. Успехите, с които сега се гордеем, са факт и се увеличават, защото пазим постигнатото, но и не се осланяме само на него. Защото непрекъснато поставяме пред себе си нови цели и големи изисквания. Защото имаме смелостта да излезем от комфорта на утъпканите пътеки и сами да чертаем посоката, въвеждайки нови неща, съобразени със спецификата на нашите хубави села.

И ние ще продължим нашата последователна политика, насочена към младите хора, за да има „Тунджа“ бъдеще и към всички жители на общината, защото вярваме, че те заслужават достъп до качествени социални услуги, образование, разнообразни културни прояви и всичко останало за един по-добър и достоен живот, въпреки предизвикателствата пред малките населени места.

Наясно сме с трудностите и с предстоящата усърдна работата, за да ги преодолеем, но днес ще си позволя не да изброявам извършеното, а да се спра на това, което ми дава увереност в успехите ни. Тази моя вяра черпи сили от таланта, от пословичното трудолюбие, съпричастността и единството на тунджанци, които отново проличаха със спечелените отличия, с рестарта на платформата „С Тунджа в сърцето“, с участието в многобройните благотворителни инициативи, в святите каузи за съграждането на храмове.

Ние не забравяме корените си и те винаги ще ни сплотяват, независимо какъв е житейският ни път. Умеем да ценим красотата на народните песни, колорита на кукерските игри, богатството на традиции, обичаи и милеем за нашата благословена, плодородна земя.

Всеки празник е доказателство, че сме в състояние да преодолеем своите различия и пристрастия, щом ни води усещането за обща принадлежност, любовта към стойностното, непреходното и българското.

В този ден искам да благодаря на работещите в общинската администрация, на общинските съветници, на кметовете и кметските наместници, на цялата местна общност за усилията, всеотдайността и подкрепата.

От нас самите зависи да съхраним хармонията между хора, земя и традиции. В наши ръце е как ще градим настоящето и какво ще е бъдещето на община „Тунджа“.

Нека отново покажем, че заедно можем и можем да постигнем много!

Честит празник, тунджанци!

About the Author :