Георги Георгиев, кмет на община „Тунджа”: Заедно имаме силата и устрема да посрещнем бъдещето

DSC02292Уважаеми жители и гости, приятели,

За мен е чест  да отбележим отново заедно Деня на община „Тунджа“!

Тържествен момент като този, винаги е повод да преосмислим постигнатото и макар да е изкушаващо да Ви припомня всички успехи, днес не е време за статистика, а време да празнуваме.

DSC02295През изминалите дни различни прояви озариха всички 44 населени места на нашата община, донесоха много настроение, вълнуващи емоции и безброй усмивки. Всичко, което правим в нашите села и в делника, и в празника, има смисъл единствено и само заради хората в тях. Защото именно хората на община „Тунджа“ са това, с което най – много се гордеем.

С мисъл за хората е насочен всеки аспект от всеобхватната ни дейност на нашата община.

DSC02299Тъкмо заради това, ние успяваме да преодолеем своите различия в името на една  цел – достойното настояще и бъдеще на  община „Тунджа“. Факт е, че социалната политика, работата ни в сферата на образованието, получават признание и се ползват като добър опит от останалите общини в страната.

Ние, тунджанци, знаем как да пазим постигнатото, но се стремим и към нови цели.

Няколко важни събития бележат настоящата 2018 година на прага на нашия празник. На първо място трябва с гордост и самочувствие да се похвалим с петата европейска титла на нашия тунджански боксьор Даниел Асенов, който разнася славата на общината ни и на България далеч зад пределите им.

DSC02323Само преди броени дни излезе окончателното решение за одобрението и финансирането на втората Стратегия за развитие на Местна инициативна група „Тунджа”, благодарение на която в нашите села ще бъдат инвестирани 7,5 милиона лева по 5 оперативни програми.

Заедно с общинските съветници стартирахме процедурата по преобразуване на училището в село  Тенево, за да осигурим нови възможности за професионално образование и заетост, да дадем нова перспектива за развитие на младите хора от нашата община.

Неслучайно през тази година дадохме рестарт на платформата „С Тунджа в сърцето“, която получи наградата и признанието на Съвета на Европа за инициатива, която е реална възможност хората да реализират идеите си заедно със своята община.

Когато кажем община „Тунджа“, в съзнанието ни някак интуитивно се подреждат думите: „Общност от хора, традиции, ценности и перспективи…“. Тази общност е съградена с нашите общи усилия, любов, всеотдайност, приемственост.

Ние, тунджанци, сме съумели назад във времето да съхраним своите корени.

Със съзнанието за обща принадлежност, сме опазили и богатството, колорита, красотата и многообразието на народните традиции и обичаи. Затова в нашите села е живо неоценимото богатство на фолклора ни, а красивите, звънки и мелодични гласове на самодейците  прославят общината ни далеч зад пределите й.

Именно тук, на тунджанска земя, от поколение на поколение се предават уникалните, пъстри и весели кукерски игри. Всеки наш празник превръщаме в своеобразен и неповторим урок по родолюбие, израз на силата на наследената от предците ни мъдрост.

Днес, за пореден път с привилегията и огромната отговорност да бъда начело на тази уникална община, с вълнение се обръщам към Вас като кмет и като тунджанец.

Сега ние заслужено се гордеем с успехите си, но те са възможни благодарение на високите изисквания, които поставяме пред себе си.

Благодаря на всички, които с упоритата си работа градят просперитета и перспективата на нашата община „Тунджа“.

Вярвам, че заедно имаме силата и устрема да посрещнем бъдещето, щом милеем за нашата благословена и уханна родна земя, за нашата „Тунджа“, която ни мотивира и вдъхновява, защото „Тунджа“ е повече от община, „Тунджа“ е общност, която заедно с вас съграждаме с всяка наша градивна позитивна проява!

Честит празник !

About the Author :