Георги Георгиев: Знанието е ценност!

georgi-georgiev-tundzhaУважаеми деца и ученици,

Уважаеми учители,

Уважаеми родители,

15 септември отново ЗВЪНИ!

Започва първата за първокласниците или поредната за порасналите ученици учебна година в българското училище! И в нашите тунджански училища, днес е вълнуващ и искрен празник за децата, за учениците, за семействата и за учителите.  Празник, който съчетава приемствеността между поколенията, традициите и надеждата за бъдещето.

Скъпи първокласници, това е вашият специален ден – за пръв път с трепет и любопитство прекрачвате училищния праг! Вече сте пораснали, вече сте ученици, но не бързайте да се разделяте с детството. Бъдете любознателни, бъдете смели, защото тръгвате на едно прекрасно пътешествие в света на знанието.

Скъпи ученици, бъдете усърдни в учението, творете красота и доброта около вас!

Уважаеми учители, честит да е първият учебен ден и на вас! Благодаря ви за усилията, с които превръщате училището в духовна територия, където учениците не само учат, но проявяват своите  дарби и изявяват своята индивидуалност и инициативност.  Желая ви духовни сили и упоритост през новата учебна година. Нека се множат успехите на нашите ученици. Тяхната любов и признание са най-ценният дар за работата ви.

Уважаеми родители, имайте респект и доверие в професионализма на учителите. Бъдете активни в училищния живот на вашите деца. Възпитавайте у тях отношение към знанието като към ценност.  Насърчавайте ги да споделят с вас удовлетворението от наученото и радостта от постиженията.  Честит празник на всички, които 15 септември отново развълнува – като спомен, като предизвикателство, като надежда!

Скъпи ученици, добре дошли на училище! Добре дошли в час!

На всички пожелавам успешна 2015-2016 учебна година!

Георги Георгиев, кмет на община „Тунджа

About the Author :