Георги Георгиев: Длъжни сме като община да осигурим равен достъп до социалните услуги

1iНа 16.02.2016 г., от 10,30 часа, събеседник в студиото на “Дарик Югоизток” бе Георги Георгиев  – кмет на община „Тунджа”.

„В нашите населени места живеят много хора в неравностойно социално положение. Нашето дълбоко убеждение е, че ние, като община, сме длъжни да осигурим равен достъп до услугите, които предоставяме и ресурсите, с които разполагаме“,  заяви кметът на община Тунджа.

„През тези години се увеличи броят на децата в детските градини и броят на групите в тях. Успяхме да построим и открием изцяло нова детска градина. И забележете, тези политики се случват в селата. Ние не отменихме таксите за посещение в детските заведения за деца само от социално слаби семейства, а за децата на всички наши жители, без оглед на материалния им статус. Това направи действията ни още по-справедливи и обществено приемливи” – обясни Георги Георгиев в студиото на „Дарик Югоизток“

По думите на кмета на община „Тунджа“, през първата година от мандата е важно да се разпределят във времето предизборните ангажименти, да се намерят източниците за финансирането им.

Георги Георгиев заяви, че има одобрена програма за управление на община „Тунджа“. Той обясни още, че предстои да се направи оценка на плана за развитие до 2020 година и се очаква до дни приемането на бюджета на общината за 2016 година.

Цялото интервю може да чуете на официалната страница на „Дарик“.

About the Author :