Георги Бърдаров излиза днес пред ямболска публика

Georgi-Bardarov-1Победителят в конкурса “Ръкописът” на Българстапа национална телевизия Георги Бърдаров илиза в четвъртък, 27 октомври, от 18 часа пред ямболска публика. Гостуването на автора на романа „Аз още броя дните” е в рамките на единадесетото издание на „Ямбол чете”, а мястото на действието отново е Синия салон на читалище „Съгласие”.

Придобилият огромна популярност във Фейсбук с разказа си ”Петата ракия” белетрист е доцент в Софийския университет в ежедневието си, както и заместник-декан на Факултета  по Геология и география. Първият му роман, „Аз още броя дните”, излезе в издателство ”Сиела” и премиерата му в клуб ”Перото” в средата на месец май тази година. Романът предизвика възторжени отзиви, намери и своите опоненти, именно такава книга е тази, която днес имат възможност да припознаят почитателите на изящната словесност край Тунджа.

Предлагаме ви две мнения за „Аз още броя дните”, като пролог към вечерта в Синия салон.

Ангажиран, ангажиращ,  болезнено-емоционален и дълбоко човечен Георги Бърдаров!

„Аз още броя дните“ е урок по география на хуманността.

Захари Карабашлиев

Мостовете се създават да свързват хората. Този мост обаче разделя живота от смъртта. Ръкописът на “Аз още броя дните” е бисер, който блестеше ярко сред стотици други. Още в нерафинирания си вид предвещаваше да е изключителен роман, но сега вече, след редакцията, е нищо по-малко от шедьовър. Тази книга ще остане, редом с едва още няколко от последното десетилетие.

Христо Блажев,

www.Knigolandia.info

About the Author :