Ген. Румен Радев: Имам голям опит как се работи всеотдайно за България

DSC02747„Имам голям  опит в това как се работи всеотдайно за България – там съм много силен!“ Това заяви кандидатът за президент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев пред жителите на община Болярово. На 3 ноември следобядтой започна обиколката си из в Ямболска област именно от малкия пограничен град, след него посети Елхово и Стралджа. „За мен е отговорност да съм тук, защото от тук започва не само България, но и Европа“, каза Радев в препълнената зала наболяровскоточиталище. Тойсподели, че в началото на кампанията хората са говорили плахо за несгодите, разочарованията и надеждите си, но напоследък се надига истинска вълна – хората говорят все по-открито и на висок глас, навсякъде те искат промяна.

DSC02761На твърденията, че в момента в страната има стабилност, Радев отвърна, че стабилността е в ниските доходи, в това, че в малките, особено в пограничните общини, хората са оставени да се оправят сами. „И ако има европейски път на развитие за страната ни, то за съжаление по този път масово напускат нашите студенти и мигранти към Европа и малцина се връщат. По него идват само еврофондовете, които обслужват фирми на властта и когато тези фондове спрат, а това ще е скоро, България ще се окаже аварирала на т. нар. европейски път. Искам път, по който ние сами да направим Европа тук, използвайки нашето членство в ЕС и НАТО“,бяха думите на генерала.

DSC02775Румен Радев изложи позицията си за малките общини, а именно, че на България й трябва стратегия за хармонично развитие на регионите. Децентрализацията трябва най-сетне да заработи, което би означавало повече правомощия, но и ресурси за местната власт.

Мигрантската криза, естествено, бе сред основните теми, коментирани от кандидата за президента в Болярово. Той бе категоричен, че е време България да има ясна позиция по този въпрос, без да чака единното солидарно решение на Европа, което така и не се роди. Румен Радев подчерта необходимостта от ревизия на Дъблинското споразумение, което отрежда на страната ни място на буферна зона.

DSC02754Попита защо закъснява постигането на споразумение с Афганистан и Пакистан за връщане на техните мигранти.

Темата за мигрантския проблем той продължи по-късно и в Елхово – място, което определи като своеобразна фронтова линия. На срещата, провела се в местното кафе „Камбана“, той заяви: „Винаги съм обединявал хората около значими цели, водил съм ги към победа със силата на личния пример. Не съм загубил нито един човек и не съм допуснал нито една катастрофа, докато други катастрофираха държавата.“

DSC02814Румен Радев риторично попита дали някой вярва, че ако Цачева е президент, ще може да вземе едно самостоятелно решение без Борисов. Той подчерта, че от предстоящия избор на 6 ноември зависи дали ще продължаваме да имаме назначен президент или такъв, който ще се води единствено от интересите на българския народ. Радев отбеляза, че срещу неговата кандидатура стои една добре смазана машина за печелене на избори. Стои и заплахата на Борисов, че ако партията му загуби изборите, ще хвърчат оставки и България ще бъде потопена в хаос. „България е тук от 1300 години и няма да потъне с оставката на който и да е министър, особено пък на Бойко Борисов“, бяха думите на кандидата за президент. Той призова хората да кажат „Не на страха!“, подчерта, че промяната започва от всеки един от нас.

DSCN4378Народният представител от Ямболския избирателен район, родом от Елхово, Атанас Мерджанов, заяви пред съгражданите си, че вижда в лицето на Румен Радев онази личност, която може да изведе отечеството ни до нови хоризонти. В Елхово ген. Радев посети църквата „Св. Димитър“, сложи цвете пред паметника на загиналите за Родината в центъра на града.

 

DSCN4360В Стралджа срещата на кандидата за президент, подкрепен от БСП, бе на площада под открито небе. Пред събралото се множество той припомни, че отначало опонентите му са казвали, че е мораво червен комунист и агент на Москва. След това един друг кандидат за президент и лидер на партия каза, че е прикрит евроатлантик и агент на Вашингтон.

 

DSCN4385Ген. Радев разреши тази интелектуална дилема, както иронично се изрази той пред стралджани, с изявлението: „Аз съм агент на българския народ във властта“. Той бе категоричен, че за да можем да постигнем нужната промяна, не трябва да вярваме, че изборите са предрешени, залогът е маловажен и няма смисъл. „Не се поддавайте на провокации. Обединени, с общи сили, ще успеем да извоюваме победата в името на България“, каза кандидатът за президент.

Генералът заяви, че ще е президент на всички български граждани. „На България й трябва президент с воля и характер, да обединява около национално значими цели, да върне достойнството на българите“, бе категоричен Румен Радев.

№13 в интегралната бюлетина

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

DSCN4396 DSCN4401 DSCN4405 DSCN4407 DSCN4409 DSCN4418 DSCN4422 DSCN4429 DSCN4433 DSCN4434 DSCN4435 DSCN4440 DSCN4446 DSCN4449 DSCN4452

About the Author :