Ген. Михо Михов води листата на коалиция „АБВ-Движение 21“ в Ямболско

ABV listaГенерал Михо Михов от АБВ ще бъде водач на листата на коалиция „АБВ-Движение 21“ в Ямболски избирателен район, съобщи днес на пресконференция областният лидер на АБВ Христо Христов. В последното Народно събрание той бе председател на комисията по отбрана. На второ място е Апостол Георгиев от Движение 21, действащ адвокат. Трети е областният председател на АБВ Христо Христов . На четвърта позиция – Ася Петрова, икономист, работи в банковата сфера, от Движение 21. Пети е Здравко Златаров – председател на АБВ в община „Тунджа“. Шести е Пламен Марков – адвокат, председател на общинската организация на АБВ в Елхово. На седмо място е Ангел Ангелов – селскостопански производител, председател на общинската организация на АБВ в Стралджа. На осма позиция в листата е Йордан Милков – директор на ПГПЧЕ „В. Карагьозов“ и председател на общинската организация на АБВ в Ямбол.

При избора на кандидати за народни представители съзнателно избрахме това да са хора, ангажирани с политическата платформа на двете формации в коалицията, уточни Христо Христов. Сред приоритетите на коалицията е реформа в съдебната система. Акцент е поставен върху липсата на социална справедливост. Обединението е за пропорционално данъчно облагане с определяне на необлагаем минимум.

Нито една от двете партии в коалицията няма за цел да погълне другата, заяви Апостол Георгиев от Движение 21. Целта ни е да обединим всички онези, които споделят лявоцентристкото пространство. В Движение 21 повечето сме юристи, наш приоритет е съдебната система, каза още той.

В 8 избирателни района в страната водачите на листи от коалицията са от „Движение 21“, в останалите – от АБВ, съобщи Христо Христов.

About the Author :

Leave a reply