Ген. Михо Михов: Бих станал служебен военен министър, ако заваря армия, каквато съм оставил през 2002 г.

DSC04046Няма такава опция и на сериозно ниво от моя страна, и на широк дебат или дискусия с новоизбрания президент, така отговори народният представител от АБВ Михо Михов на въпрос на ямболски журналисти доколко са верни твърденията, че е поканен да стане военен министър в служебния кабинет. „ Ако искате да чуете личното ми мнение, аз за 2 месеца никъде не бих отишъл, а ако трябва да отида, трябва да заваря армия, такава каквато съм  оставил поне през 2002 г.”, поясни още депутатът, който беше и председател на Комисията по отбрана в 43-то Народно събрание.

Според него в момента армията е на много сериозен кръстопът – министърът е подсъдим, проектите за модернизация не са стартирали, началникът на отбраната утре (на 18 януари) дава прощална вечеря, защото се пенсионира за по-малко от 10 месеца служба в тези структури, има нов временно изпълняващ началник на отбраната.

Михо Михов каза още: „Аз смятам, че новият президент като върховен главнокомандващ ще има по-добър избор за много сериозен министър, който макар и служебен, може да остане и за в бъдеще и да продължи организацията на работата по реализирането на инвестиционните проекти”. Иначе те ще бъдат компрометирани, предупреди народният представител от АБВ и уточни, че ако час по-скоро не започне един министър да работи с проекта за новия самолет, за корабите и създаването на проекта за Сухопътни войски, той не вижда сериозна перспректива и мотивация за служба във въоръжените сили.

About the Author :

Leave a reply