Генерал Румен Радев прие поканата на Христо Христов за гостуване в Болярово

IMGP5902На 29 септември 2016 година кандидатът за президент на БСП „Лява България” генерал Румен Радев пристигна в Ямбол. Там той се срещна със създадения в Ямболска област комитет в негова подкрепа, чийто председател е народния представител Атанас Мерджанов, а заместник-председател полковник Иван Попгеоргиев (председател на Клуба на авиацията в Ямбол). Те представиха кандидат-президента пред останалите членове на комитета: народни представители, кметове, преподаватели, лекари, дейци на културата, както и пред ямболската общественост.

IMGP5904След това генерал Радев се срещна с граждани на област Ямбол. На срещата в препълнената зала присъстваха представители на петте ямболски общини. Кандидатът на Левицата благодари за сърдечната и силна подкрепа, която почувства на територията на Ямбол. На срещата присъстваха и народните представители Кирчо Карагьозов и Петър Кънев, областни и общински партийни лидери, кметове, общински съветници, общественици.

IMGP5908Генерал Румен Радев бе приятно впечатлен от широката обществена подкрепа на видни личности от област Ямбол и сподели, че това за него е много задължаващо, защото всички знаят колко важно решение предстои да бъде взето от българския народ на 6 ноември 2016 година. „Това не са просто президентски избори. От тях зависи дали ще имаме пробив в статуквото, промяна на политическия модел и обединение на всички българи около национално значими цели” – заяви кандидатът на социалистите за държавен глава на Републиката.

IMGP5909Той призова за мобилизация на цялото българско общество за провеждането на честни избори, защото от фалшификациите е губещ само един – българският народ.

Генерал Радев заяви още, че България е в криза – не ценностите и управлението и трябва решителна промяна. Като основна причина за това той сподели: „Една личност контролира напълно и законодателната, и изпълнителната власт, има влияние и в правосъдието. И когато по конституция единственият възможен коректив е президентът, а той е назначен от същата личност – тогава кой да бъде коректив?”

IMGP5910Генерал Радев отговори на множеството въпроси от гражданите на област Ямбол, засегна приоритетни и актуални теми и ясно заяви, че той като кандидат за президент и Илияна Йотова за вицепрезидент, ще работят единствено в полза на българския народ и ще има пълна прозрачност. Сред приоритетите си като държавен глава генерал Радев постави свикване на Консултативния съвет по национална сигурност за разглеждане на всички неотложни рискове и предприемане на далновидни дългосрочни действия. Като акценти в предизборната си програма той отбеляза балансирана външна политика, основана на националните интереси, обединяването на нацията, изграждането на приятелски и партньорски отношения в международен план, както и незаемането на двойнствени и недопустими позиции спрямо Русия.

IMGP5912Кметът на община Болярово Христо Христов също се обърна към кандидата на БСП за президент. Той заяви пълната подкрепа на болшинството жителите на най-малката община в област Ямбол, който винаги е имала най-висок процент избирателна активност и водещи резултати в полза на социалистите. Господин Христов постави няколко тревожни проблеми на крайграничната ни община. Сред тях бяха демографския срив и особено актуалния проблем с бежанската вълна. Той като кмет, а и жителите на община Болярово, са твърдо против опитите да се наложи на подобни общини да приемат бежанци или по-скоро икономически мигранти на територията ни. Обещаните ползи – финансови и прираст на населението не са желани от хора с българско съзнание, каквито са трудолюбивите и родолюбиви жители на община Болярово. В края на изказването си, господин Христов отправи покана към генерал Радев да бъде официален гост на празника на град Болярово – 26 октомври.

IMGP5934Генерал Румен Радев прие с радост поканата и заяви, че е предвидил посещение и на малките общини, в това число и Болярово.

Той сподели виждането си относно държавната политика по отношението на така наречените бежанци и обеща сериозни разговори и действия в тази посока (спиране на бежанската вълна и ограничаване на нахлуването на този безразборен поток на само от сирийски граждани). Това може да се случи единствено, ако народът му гласува доверие той да бъде държавен глава. А госпожа Илияна Йотова вицепрезидент – един политик с опит, настоящ евродепутат и заместник-председател  на комисията по вътрешна сигурност  на ЕП. В Момента Илияна Йотова се занимава с предизвикателствата на миграционната криза, пред които е изправена Европа.

IMGP5940В края на срещата генерал Румен Радев благодари за топлото посрещане и гласуваното му доверие от гражданите на област Ямбол. Във връзка с един от последните въпроси и за финал, кандидатът на Левицата заяви, че славата на Родината можем да си върнем сами, когато осъзнаем, че съдбата на България е в наши ръце!

IMGP5950

About the Author :

Leave a reply