Гаф със санирането на блокове №2 и №5 в жилищен комплекс „Хале”

Закъснялото саниране бл 5Живеещите в блок 5 на жилищен комплекс „Хале” пропищяха в сряда, 9 ноември, след като проливният дъжд нанесе големи поражения в апартамените им. До това се стигна не заради дъждът, всъщност, а заради спряната работа по санирането на тези два блока.

Хора, които живеят в блок 5 на „Хале”, се жалваха преди няколко дни пред „Делник” за това, че са в обсадно положение – има строителни скелета, обаче работниците от доста време са изчезнали, без никой да им обясни какво налага спирането на санирането.

Проверка на „Делник” в блок 2 на комплекс „Хале”, направена във вторник, показа, че няма никакви работници на обекта. Едната секция от този блок е докарана почти до финала- измазани са фасадите, остава само да се боядисат. В другата секция нещата са доста назад – има само полагане на стериопор. В третата секция на блок 2 няма дори и това.

закъснялото саниранеПо време на проверката на „Делник” времето в Ямбол бе необичайно горещо за ноември, над 20 градуса, но духаше много силен вятър. Фирмите, извърващи санирането, обаче би трябвало да знаят, че сме вече в есента и не бива да се пропускат подходящите дни и часове за работа. Хората от блок 5 твърдят, че от доста време няма никаква строителна дейност.

В сряда в блок 2 стигнаха до плачевно положение – водата нахлу през стените и таваните в апартаментите, и се наложи хората да прибягнат до кофи и легени, за да спасят каквото могат от покъщнината си.

About the Author :

1 Comment to “Гаф със санирането на блокове №2 и №5 в жилищен комплекс „Хале””
  • ЕЛЕНА
    November 10, 2016 - Reply

    ДИМИТРОВ ДЕН МИНА НА НЕГО СЕ ПРИБИРАТ СТРОИТЕЛИТЕ ОТ СКЕЛЕ И СТРОИТЕЛНА РАБОТА НЕ СЕ ИЗВЪРШВА !

Leave a reply