„Габрово” надигра турския „Малийе Мили Пиянго”

Gabrovo_Men_2012_2013_3„КВК Габрово” (Габрово) постигна трудна победа с 3:2 (25:23, 14:25, 25:23, 23:25, 15:13) срещу турския „Малийе Мили Пиянго” (Анкара) в първи четвъртфинален мач от втория по сила европейски клубен турнир – Купата на ЦЕВ.
Домакините от „КВК Габрово” тръгнаха по-добре пред препълнените трибуни на зала “Орловец”, като успяха да поведат с 1:0 след 25:23. Във втория гейм нещата се преобърнаха след като тимът на Любо Герасимов допусна много брак и позволи на съперника да изравни след 14:25.

Третата част започна много силно за домакините, като след хубава серия на Минчо Минчев от сервис „КВК Габрово” направи разлика от три точки. След това обаче колебливият в нападение Станислав Петков не успя да завърши няколко атаки и турският тим изравни и дори на свой ред поведе с две точки. Геймът се завърза, но в крайна сметка домакините показаха повече воля и успяха да го извадят с 25:23.
В четвъртата част турският състав започна по-добре и дръпна с 3-4 точки. Домакините обаче успяха да стопят изоставането след нова хубава серия от сервис на Минчо Минчев. Последва нова драма, като „КВК Габрово” съумя да поведе с 22:21.. И за да е пълна драмата, в края българският тим стигна до мачбол, но след протест от скамейката на турския противник ситуацията бе преразгледана и топката бе отсъдена в полза на „Малийе Мили Пиянго”.
Това надъха турския отбор и той успя да вкара мача в тайбрек.
В решителната част отлично се представи Станислав Петков, който подобри значително представянето си в сравнение с началото на мача, а „КВК Габрово” успя да направи разлика в своя полза. Краят обаче също бе драматичен, тъй като домакините изпуснаха аванса си. Все пак те затвориха победно мача след 15:13 след повече от два часа битка.
Най-резултатен за домакините бе Станислав Петков, след като заби 29 точки (1 ас, 2 блокади, 53 % в нападение). 18 добави Минчо Минчев (2 аса, 40 % в атака).
Голям мач за гостите направи македонският нападател Никола Гьоргиев, който реализира 35 точки. Турският тим се представи силно на блокада, след като на този елемент направи 16 точки срещу 8 за КВК. Реваншът е след седмица в Анкара.

About the Author :