Габриела Георгиева с два медала от държавния шампионат при девойките

ГабиГабриела Георгиева, една от многобройните красавици в Лекоатлетически клуб „Тунджа”, се завърна с два медала от държавното първенство за девойки старша възраст, приключило в Добрич. 19-годишната възпитаничка на ЛК „Тунджа” финишира с второ постижение в бягането на 60 метра, в конкуренцията на 18 състезателки.

Шампионка на България в дисциплината стана Екатерина Арсова от „Атлетик”/София/, която в сериите имаше по-слаб резултат от ямболската спринтьорка, но във финалното бягане постигна преднина от почти пет стотни.

Лекоатлетката на „Тунджа” Габриела Георгиева спечели още един медал в зала „Добротица”- в бягането на 400 метра, в което тя пресече финала трета.

Габриела учи в гимназията по строителство и геодезия „Кольо Фичето”-Ямбол и пътува всеки ден от и до село Козарево, където живее семейството й. Преди два сезона тя постигна първите си медали на държавните първенства , като е винаги част и от златната щафета на ЛК „Тунджа”, в който треньори са Йордан и Галина Атанасови и Петрана Чамова.

Щафетата ни на четири по една обиколки за пореден път потвърди, че е номер 1 в България при девойките старша възраст и се върна със златните медали.

About the Author :