В Ямбол се проведе III-ти кръг от Републикански шампионат по приложно колоездене за деца

Ямбол, 21.06.2022 г.

В периода 17-18.06.2022г. в гр. Ямбол се проведе III-ти кръг от Републикански шампионат по приложно колоездене за деца „Младежта за безопасност на движението”. Организатор на събитието е БЧК-Ямбол в партньорство с Община Ямбол, СБА-София, СБА-Ямбол, ОД на МВР-Сектор „Пътна полиция”-Ямбол.

Инж. Митко Филипов, Директор на Секретариата на Обл.С на БЧК-Ямбол откри техническа конференция, която по регламент се провежда преди стартиране на шампионата. Участниците в конференцията бяха: г-н Светослав Кръстев, представител на СБА-София, г-н Желязко Желязков, гл.експерт в Община Ямбол, инспектор Румен Русев, сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР-Ямбол, Илияна Илиева, Директор на Обединен детски комплекс, г-н Златан Минков, Председател СБА-Ямбол, Димитър Панчев-Автомобилен клуб „Север“-София и др.

На 17 юни 2022г. се проведоха теоретични изпити в учебните зали на БЧК-Ямбол. Участниците в шампионата решаваха листовки за правилата на уличното движение, тест за безопасно движение по пътищата и отборен тест-пъзел с пътни знаци.

На специално обособени пунктове в сградата на БЧК-Ямбол, отборите демонстрираха и практически уменията по оказване на първа долекарска помощ на двама пострадали при пътен инцидент. Главен съдия на пунктовете по първа помощ беше д-р Петя Качулева, обучител по първа помощ в БЧК-Ямбол. Статисти на пунктовете, като пострадали бяха доброволци на БМЧК-Ямбол. Първо място на пункта по оказване на първа помощ спечели отборът от ОУ“ Любен Каравелов“-Ямбол, на второ място е отборът от ОУ“ Христо Смирненски“-Ямбол и на трето място е отборът от гр. Етрополе. Отборите получиха грамоти от БЧК-Ямбол за класирането си по първа долекарска помощ, които бяха връчени на капитаните на отборите.

Официалното откриване на III-ти Републикански шампионат по Приложно колоездене се състоя на 18.06.2022г. пред Читалище „Съгласие-1862“-Ямбол. Инж. Митко Филипов, Директор на Секретариата на Обл.С на БЧК-Ямбол представи официални гости и благодари на дарители за шампионата. Специален музикален поздрав към участниците отправиха деца от Студио за поп пеене при ОДК-Ямбол.

Отборите премериха сили по майсторско управление на велосипед в центъра на града пред НЧ“Съгласие-1862“ в  специално обособен полигон по пътна безопасност, включващ знаци, маркировки и светофари.  Главен съдия на състезанието бе инж. Христо Атанасов от гр. София.

След обработката на резултатите и оформяне на крайното класиране на отборите, участвали в III-ти кръг от Републикански шампионат по приложно колоездене, първо място в крайното класиране зае отборът на град Eтрополе, второ място зае отборът от гр. Челопеч, а на трето място е отборът от гр. Берковица.

Официалното награждаване на участниците се проведе в НЧ“Съгласие-1862“. Отборите класирали се на първо, второ и трето място получиха купи, връчени от г-н Желязко Желязков от Община Ямбол. Кулминацията в награждаването бе специалната награда на Община Ямбол, купа Ямбол. Специалната награда спечели Даниел Атанасов, участник от Челопеч, с най-добър личен резултат в представянето си във всички дисциплини, включени в състезанието.

Златни, сребърни и бронзови купи бяха връчени на индивидуално класиралите се с най-добри лични резултати – 3 момичета и 3 момчета.

Всички участници в състезанието получиха много награди и грамоти, осигурени от БЧК-Ямбол и спомоществуватели на Републикански шампионат по приложно колоездене.

About the Author :

Leave a reply