В Ямбол са запечатани 13 търговски обекта за данъчни нарушения

1-1В Ямбол са запечатани 13 търговски обекта за данъчни нарушения, съобщават от НАП – Ямбол. На национално ниво от началото на годината запечатаните обекти са 180, от които 39 в Териториалната дирекция в Бургас, към състава на която са и офисите на НАП в Ямбол и Сливен. Най-честата причина за това е укриването на оборот (неиздаване  на касова бележка) и несъответствие на наличните пари в касата с отчетените на фискалното устройство. В повечето случаи става дума за магазини, ресторанти и барове, допълват от НАП, като средното време, в което помещенията остават затворени е 2 седмици. Мярката се прилага в случаите на грубо нарушаване на данъчните закони, включително спрямо търговци, които изобщо нямат касов апарат. Обектите остават запечатани до плащането на определените с наказателно постановление санкции.  Премахването на стикерите на НАП(вж. снимките)  не по установения ред е престъпление, предупреждават от приходната агенция.

3„Запечатването на обекти е крайна,но много ефективна мярка по отношение на превенцията. Отчитаме положителна промяна в данъчното поведение на нарушителите, чиито обекти са били запечатани.“, каза по повод на новата практика на НАП Васил Панов, директор „Данъчно-осигурителен контрол“.

Сигнали за данъчни нарушения могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор или по електронната поща [email protected]

 

About the Author :

Leave a reply