В Ямбол продължават ремонтите на тротоари и улици, нов паркинг се изгражда в квартал „Възраждане“

Ямбол, 15.03.2022 г.

Ремонтните дейности в Ямбол продължават. В момента се изгражда нов тротоар на улица „Граф Игнатиев“ в участъка от кръстовището с улица „Драма“ – от № 107 до № 145. По този начин ремонтираната отсечка ще се свърже с друг наскоро ремонтиран тротоар на улица „Драма“ в участъка от улица „Граф Игнатиев“ до улица „Ксанти“.

До няколко дни ще започне и ремонтът на тротоар на ул. „Граф Игнатиев“ в отсечката от блок 40 до блок 56. Участъкът се характеризира с интензивно движене на пешеходци, които преминават към централната част на града.

Община Ямбол започна подготовка за основен ремонт на част от улица „Сокол“ към квартал „Кючук Париж“. През годините тази улица не е била ремонтирана и състоянието ѝ е изключително тежко.

Приключва изграждането на паркинг между блокове 66, 63 и 57 в квартал „Възраждане“. Той ще осигури подход за моторни превозни средства, включително на „Бърза помощ“ и таксиметрови автомобили, които до този момент нямаха осигурен достъп до там.

Изградени са и продължения на улиците между блокове 57 и 63, както и на блок 56 и блок 62, благодарение на което те ще се свържат с улица „Охрид“ в квартала.

 

About the Author :

2 Comments to “В Ямбол продължават ремонтите на тротоари и улици, нов паркинг се изгражда в квартал „Възраждане“”
 • анонимен
  March 15, 2022 - Reply

  Не се казва квартал,,Кючук Париж,, ,а е квартал,,Кючук махала,,. Но информацията за благоустройсвото на това ,за което пишете е много добра и благодаря.

 • за журналиста
  March 21, 2022 - Reply

  Район Южен е един от административните райони в Община Пловдив.
  Северната част на този район е известена още с името Кючюк Париж, или просто Кючука или Кичука, както народния говор е изменил името. На турската думата „кючюк” означава малък, тоест името на квартала е Малкия Париж.

Leave a reply