В Ямбол започна ваксинацията с „Астра Зенека“

Ямбол, 19.02.2021 г.

В Ямбол вече започна ваксинация с „Астра Зенека“, научи „Делник“ от РЗИ. Първите 6 ваксини са поставени вчера, днес има извършени още ваксинации. Доставката за Ямбол е 80 флакона, които съдържат по 10 дози – т. е. 800 дози. При тази ваксина не е необходимо да се пази доза за втора „игла“, защото срокът за поставянето на втората доза е по-голям.

До вчера бяха поставени 1125 дози ваксини, от които само 6 са на „Астра Зенека“, другите са само „Пфайзер“. Ваксинираните с по две дози са 392, а ваксинацията е достигнала до общо 733 души от областта.

Днес са извършени 185 имунизации от служители на РЗИ – Ямбол. Едновременно върви ваксинация на педагогически и непедагогически персонал в учебни заведения в региона, на социални заведения, на членове на РИК и свързани с изборната администрация.

Днес е предоставена ваксина на Кардиологичната болница, където ваксинацията ще започне от понеделник, личните лекари също до дни ще получат ваксини. Те са предали списъците с желаещи да се ваксинират пациенти на РЗИ. Данните са, че общо 3647 души са се записали, че искат да бъдат имунизирани срещу Ковид 19.

About the Author :

Leave a reply