В Ямбол гостува прожекцията на новия български филм „Врагове“ от програмата на пътуващото лятно кино

VragoveЯмбол е една от спирките в седмото издание на националната кампания „Пътуващо лятно кино с БНТ1“. Градът ще бъде домакин на инициативата за втори път и бе номиниран за участие заради трайното възстановяване на лятното кино в града (от 2014 г. насам), каквато е и основната кауза на кампанията.

В Ямбол пътуващото лятно кино ще бъде на 31 юли, вторник с прожекция на един от най-новите български игрални филми – „Врагове“, чиято премиера бе тази пролет. Началото на прожекцията е от 21.00 на площад „Освобождение“, Безистен – Юг. Филмът представя действителни събития от Балканската война, но фокусът е най-вече върху запазване на човешкото във взаимоотношенията между хората.

В главните роли ще видим Асен Блатечки, Иван Бърнев, Валентин Ганев, Христо Ушев, Стефан Мавродиев, Леарт Докле, Димитър Овчаров. Филмът е по сценарий и режисура на Светослав Овчаров („Жажда“).

Кампанията „Пътуващо лятно кино с БНТ1″ стартира вчера в столица. В седмия й сезон безплатни прожекции на български филми ще бъдат представени в общо 24 града в страната.

About the Author :

Leave a reply