В ямболската болница постъпват пострадали при бунта афганистанци

2110891170Още четирима афганистанци от участниците в бунта в Харманли, които са настанени в Елхово, са постъпили за лечение в ямболската болница с различни травми. Няма данни какви са причините за уврежданията им.

Мъжете на възраст между 20-30 години са приети в Спешно отделение на ямболската болница в неделя вечерта. Там лекарите са ги прегледали и са преценили, че трябва да останат под лекарско наблюдение за няколко дни. Полицията ги охранява непрекъснато в болничните стаи.

С четиримата мъже постъпилите за лечение в ямболската болница участници в бунта в Харманли стават петима. Припомняме, че ден по-рано в спешно отделение в Ямбол беше прието 15-годишно афганистанско момче в мозъчен кръвоизлив, който беше консултиран от неврохирург и веднатга беше изпратен в болницата в Стара Загора, където беше опериран по спешност.

От прокуратурата в Ямбол и Елхово съобщиха, че при тях не тече разследване за инцидентите, защото в Елхово не са се случили никакви размирици илри сблъсъци с полицията.

Д-р Панайот Диманов, директор на МБАЛ „Св. Пантелеймон” – Ямбол, уточни състоянието им: “Единият от тях е с гръдна травма, но не тежка, въпреки това налага проследяване няколко дни. Другите трима са с комоцио, но състоянието им е стабилно и овладяно. Няколко дни ще бъдат наблюдавани в болницата”.

Настанените ще останат под лекарско наблюдение.

About the Author :